Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oro för supertalangen: ”United är desperata”

Mason Greenwood firar ett mål mot Brighton.Foto: MIKE HEWITT / REUTERS BILDBYRÅN
Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer.Foto: MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK / MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JAMES WILSON VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Ravel Morrison, 27, hyllades som en supertalang men hamnade till sist långt ifrån rampluset.

Just nu försöker Mason Greenwood, 19, göra det som Morrison inte lyckas med och bli en av klubbens och världens största stjärnor.

Men Manchster United är rädda att det ska sluta som för Ravel Morrison – som tog vägen via Östersund och har hamnat i Nederländerna.

”Efter att ha sett den begåvade Morrison tror man verkligen att Greenwood skulle kunna kasta i väg sin karriär”, skriver Daily Mirror.

Den offensive mittfältaren Ravel Morrison kom fram som en riktig supertalang i Manchester United i början av 10-talet och lyftes till skyarna av klubbens legendariske tränare sir Alex Ferguson.

– Sir Alex kallade in mig och Wazza (Wayne Rooney) en dag och sa ”Titta, den här grabben är bättre än du var som grabb Wayne, bättre än du Rio och bättre än Ryan Giggs. Det här är den bäste junioren ni kommer få se”, har Rio Ferdinand berättat.

Även Wayne Rooney förundrades av Morrison och i våras berättade han om hur förundrad han var över Ravel Morrison i en krönika för The Times. Enligt Rooney hade han större talang än Paul Pogba och tunnlade stjärnbacken Nemanja Vidic tre gånger inom loppet av en minut på en träning.

”Jag kommer ihåg när jag såg Ravel Morrison och tänkte att han hade allt som en spelare ska ha i den positionen. Han var briljant”, skrev Rooney.

Men Ravel Morrisson blev aldrig den superstjärna som han spåddes bli och skapade fler rubriker för sina skandaler än för sina prestationer på fotbollsplanen. Efter en rad klubbyten var han till och med i Östersunds FK när allsvenskan startade 2019 – men inte heller i Jämtland blev de någon succé för Morrison som nu tillhör ADO Den Haag i Eredivise.

Tog upp kvinnor på rummet

Ravel Morrison borde kanske inte vara relevant för Manchester United längre men rapporter i England pekar nu på just Morrison som ett viktigt exempel – för Mason Greenwood.

Greenwood slog igenom med dunder och brak som 18-åring förra säsongen och gjorde tio mål i Premier League och fem mål i Europa League.

Men även Greenwood, nu 19 år, har hunnit samla på sig ett par skandalrubriker. Knappt hade han skickats hem från Englands landslagssamling efter att ha tagit upp isländska kvinnor till hotellrummet tillsammans med lagkamraten Phil Foden innan han bad om ursäkt på nytt för att ha fastnat på en video där han inhalerade lustgas.

Under hösten har han inte heller alls satt något avtryck i Premier League och hans fem matcher har inte lett till några mål eller assister. 

Det gör att Manchester United planerar att agera innan det är för sent.

”De anställda i Manchester United är desperata och ska se till att Greenwood undviker samma typ av nedåtgående spiral som kostade Morrison hans karriär på Old Trafford”, skriver Daily Mirror.

Har haft möten om Greenwood

Utöver skandalerna med isländska tjejer på hotellrummet och videon med lustgas har det också rapporterats att Greenwood kommit för sent till träningar och inte gått och lagt sig i tid innan träningar och matcher.

Det har förnekats av tränaren Ole Gunnar Solskjaer och när han saknades i Manchester Uniteds trupp till matchen mot Everton som spelades innan landslagsuppehållet förklarade Solskjaer att Greenwood var sjuk.

Men den förklaringen använde inte U21-landslagets Aidy Boothroyd som lämnade honom utanför truppen.

– Manchester United kände att det bästa var att han stod över den här gången, sa Boothroyd. 

– Han har haft många småskador och många saker som händer i hans liv.

Vad händer då i hans liv just nu? 

The Athletic har rapporterat att han helt enkelt uppträtt för lojt på träning för att få vara med i matchtruppen.

”Anledningen till att Mason Greenwood missade Uniteds segermatch mot Everton beror på disciplinära skäl under ett träningspass. Hans arbetsinsats på träningspasset dagen före matchen var inte tillräckligt och gjorde att han inte blev uttagen i matchtruppen”, skriver sajten.

Daily Mirror rapporterar också att Manchester United redan haft flera möten för att få Greenwood på rätt spår igen.

”Efter att ha sett den begåvade Morrison – nu 27 år och spelar med Den Haag i Nederländerna – misslyckas med att uppfylla sin potential som kunde ha gjort honom till en världsstjärna, tror man verkligen att Greenwood skulle kunna kasta i väg sin karriär.”