Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Origi matchhjälte – i 94:e minuten

Foto: PHIL OLDHAM/SHUTTERSTOCK / PHIL OLDHAM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN

En 24 matcher lång svit såg länge ut att brytas.

Liverpool var sekunder ifrån att bli nollat för första gången i ligaspelet sedan 7 mars, men frälstes av Divock Origi i den 94:e matchminuten.

 – Han är en av de bästa avslutarna jag någonsin sett, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp till Sky Sports.

Liverpool såg länge ut att missa chansen att gå upp i serieledning i Premier League.

Efter 24 raka matcher med mål i seriespelet såg sviten ut att brytas. En svit som stått sig i nio månader.

Hemmalaget Wolverhampton lyckades stå emot i knappt 95 minuter, trots att Liverpool skapat flera heta chanser, men fick till slut vika sig med bara sekunder kvar av matchen.

Liverpool upp tillfällig (?) serieledning

Den tidigare Wolverhampton-spelaren Diogo Jota fick den största chansen att ge Liverpool ledningen i matchen, efter att hemmalagets målvakt Jose Sá missat bollen vid en utrusning. Jota fick öppen gata och kunde mer eller mindre bara sätta dit bollen i öppet mål. Trots superläget blev det inget mål, sedan Jota skjutit bollen rakt på mittbacken Conor Coady som räddade ett baklängesmål.

Matchen såg också ut att bli mållös, men Divock Origi blev hjälte efter att han avgjort för sitt Liverpool i den 94:e minuten och räddade möjligen Diogo Jotas sömn i natt.

Liverpools tränare Jürgen Klopp passade också på att hylla den belgiske anfallaren.

 – Han är en fantastisk anfallare. Av olika anledningar spelar han inte så mycket, men jag hoppas att han en dag hittar en tränare som ger honom mer speltid än vad jag gör. Han är en av de bästa avslutarna jag någonsin sett, säger Klopp till Sky Sports.

I och med segern kliver Liverpool upp i tillfällig (?) serieledning, en poäng före Chelsea som förlorade sitt möte med West Ham tidigare under lördagen. Manchester City, som möter Watford under lördagskvällen, har dock chansen att gå förbi Liverpool vid vinst.

Här firar Malmö FF SM-guld

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset