Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Orden – före tragedin: ”Mannen äcklar mig”

Foto: REX B. CORDELL / REX/IBL REX FEATURES
Foto: DAVID VINCENT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FEDERICO PESTELLINI / IMAGO/PANORAMIC/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Emiliano Sala ville aldrig till Cardiff när han flögs mot sin undergång.

Det visar WhatsApp-meddelanden som har läckt ut via fransk press. 

Emiliano Sala hade precis blivit Premier League-klubben Cardiffs dyraste spelare genom tiderna när tragedin inträffade. På väg till Wales från franska Nantes störtade hans plan i Engelska kanalen.

I februari hittades planet som en del av ett bärgningsuppdrag. En kropp fanns vid samma tillfälle, och rättsläkarna bekräftade kort därpå att det var Salas lik som hittats.

Fortfarande dyker då och då nya detaljer upp om det som föregick flygkraschen. Nu senast har franska L'Equipe publicerat ett WhatsApp-meddelande, ord för ord, som Sala ska ha skickat till en nära vän ett par veckor före planet lyfte från Nantes. 

Sala: ”Äcklas av honom”

I konversationen framgår det att Sala är djupt besviken på Franck Kita, son till Nantes ägare Waldemar Kita. Sala upplevde att Nantes tvingade honom att gå till Cardiff mot hans vilja – och att Franck Kita var den stora boven i sammanhanget.

Franck Kita.Foto: RMC.

”De har förhandlat sig till en massa pengar. Så de vill verkligen att jag ska då dit. Det stämmer att jag får ett bra kontrakt, men från ett fotbollsperspektiv är det inte intressant”, skrev Sala. 

”Han vill att jag går dit, han har inte ens frågat vad jag vill... allt han bryr sig om är pengar. Så där står vi i dag. En total röra.”

”Jag vill inte prata med Kita, för jag vill inte bli arg. Han äcklar mig varje gång jag står öga mot öga med honom.”

Sala blev Nantes bästa målskytt tre säsonger i rad och köptes in av Cardiff i ett läge då laget kämpade för sin överlevnad i Premier League. Klubbarna har efter Salas bortgång tagit saken vidare till rätten. Cardiff har gjort anspråk på att slippa betala hela övergångssumman – vilket Nantes säger nej till.