Omvärldens dom – efter Zlatan-affären

Zlatan.
Foto: Reporters/Insight Media / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURES
Gary Lineker.

Nu är det klart – Zlatan Ibrahimovic kommer att spela för Manchester United nästa säsong.

Nyheten hyllas av flera Manchester United-profiler – men Telegraphs kolumnist Chris Bascombe reagerar på svenskens påstådda lön. 

"200 000 pund i veckan för en 34-åring är vidrigt", skriver han.

Det har spekulerats i veckor - och nu är det klart.

Zlatan Ibrahimovic kommer att spela i Manchester United nästa säsong, vilket han själv bekräftar på Instagram.

"Dags att låta världen veta. Min nästa destination är Manchester United", skriver stjärnan.

Och reaktionerna lät inte vänta på sig.

– Ibrahimovic är en spännande värvning, han är en superstjärna och både Premier League och Manchester United behöver sånt, säger John Cross, journalist på The Mirror, i Expressen TV:s sändning.

– Det är ett fantastiskt tillskott för Manchester United.

"Det kommer bli fantastiskt kul"

Och även den före detta fotbollsstjärnan Gary Lineker gläds åt att affären nu är officiell.

"Zlatan Ibrahimovic har offentliggjort att hans nästa klubb är Manchester United. Det kommer att bli fantastiskt kul att ha honom i Premier League", skriver Lineker på Twitter.

Engelska tidningen Daily Mail har publicerat en lång artikel där de analyserar Ibrahimovic som person - och betonar svenskens relation till José Mourinho.

"Hans relation till Mourinho är fascinerande. Att någon som Mourinho kan tygla sitt ego för att låta någon annan blomstra kommer addera ytterligare en dimension till svenskens ankomst till England", skriver de.

Men det är inte de enda som ser fram emot att se Ibrahimovic i Premier League.

"Det ska bli oerhört intressant att följa Zlatan i Man United. På alla tänkbara sätt. Känns som hans mest spännande klubbval sen Barcelona", twittrar TV4-profilen Patrick Ekwall.

"Zlatan verkar glad att ansluta till United. En fantastisk spelare, karaktär, ego, ledare och personlighet för klubben. Och en bevisad vinnare", skriver Rio Ferdinand på Instagram.

"Zlatan föddes för att spela i United"

Och även före detta United-spelare är mer än nöjda med värvningen.

– Det är spännande. Han har fantastisk karisma och karaktär, säger United-ikonen Paul Scholes till BBC.

– Det United behöver är inspirerande spelare, spelare som kan klara sig själva, säger Peter Schmeichel.

– Zlatan passar definitivt in. De senaste åren har Zlatan bara blivit bättre, om man tittar på hans statistik är den otrolig. Den här killen hittar målet, gör det som behövs när det behövs. Han föddes för att spela för United.

Enligt uppgifter kommer Zlatan Ibrahimovic att tjäna 2,3 miljoner kronor i veckan (200 000 pund i veckan. Något som Telegraphs kolumnist Chris Bascombe ogillar.

"Det finns vissa tecken på en Galactico-policy i värvningen av Ibrahimovic. Lönen på 200 000 pund i veckan för en 34-åring är vidrig. Man kan redan föreställa sig hur marknadsavdelningen (i Man United) diskuterar hur mycket de kommer att tjäna in på tröjförsäljningar, oavsett hur väl svensken kommer att lyckas", skriver han.


https://twitter.com/GaryLineker/status/748534267542634496https://twitter.com/Ekwall/status/748535390873722880https://www.instagram.com/p/BHSIy9-DVRl/