Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Om vi inte vinner är det han som bär ansvaret”

Nemanja Matic. Foto: DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOC / DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Ole Gunnar Solskjaer. Foto: SEAN RYAN/IPS/SHUTTERSTOCK / SEAN RYAN/IPS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Nemanja Matic är fast i Ole Gunnar Solskjaers frysbox.

Under Serbiens EM-kvalsamling säger Matic att det är Solskjaer som bär ansvaret om Manchester Uniteds säsong blir misslyckad.

– Tränaren måste sträva efter ett lag som kan kämpa om titeln, säger mittfältaren.

Manchester United har efter den inledande 4-0-segern mot Chelsea på Old Trafford haft det tungt i Premier League. Laget har kryssat borta mot Wolverhampton och Southampton och förlorat hemma mot Crystal Palace.

En spelare som inte alls tycks ingå i tränaren Ole Gunnar Solskjaers planer i år är Nemanja Matic som bara fått spela 22 minuter totalt när Paul Pogba och Scott McTominay gått före honom centralt på mittfältet.

Efter matchen mot Southampton förra veckan blev det uppståndelse kring Matic när han gillade en kommentar på Instagram från en supporter som ifrågasatte Solskjaers laguttagning. Inför Serbiens EM-kvalmatch mot Portugal på lördag pratade Matic om situationen i klubblaget. 

– Jag jobbar så hårt jag kan och respekterar besluten. Det är upp till mig att visa att han (Ole Gunnar Solskjaer) har fel och ta mig tillbaka dit jag hör hemma. Jag har varit i fotbollsvärlden och spelat nästan alla matcher för klubbarna jag varit i de senaste tio åren, säger Matic enligt fotbollssajten Goal.

Han säger att han inte har några problem med Solskjaer men att det är tränarens ansvar om Manchester United inte lyckas kämpa om PL-titeln.

– Jag har berättat för honom att jag inte håller med om hans beslut men det är han som måste ta ut laget. Tränaren måste sträva efter ett lag som kan kämpa om titeln och om vi inte vinner är det han som bär ansvaret.

Ny förbundskapten efter förnedring

Matic och hans Serbien kommer pressade till EM-kvalmatcherna mot Portugal och Luxemburg. Under den senaste samlingen förlorade laget med 5-0 mot Ukraina vilket ledde till att Ljubisa Tumbakovic fick ta över som förbundskapten i stället för Mladen Krstajic.

– Vi ser varje framgång som euforisk och varje misslyckande som en tragedi. Men nu ska vi gå till EM. Det skulle vara väldigt viktigt för för fotbollen i vårt land när vi inte varit där på länge, säger Nemanja Matic.

Serbien står på fyra poäng i EM-kvalet efter tre spelade matcher.