Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olssons dom: ”Han hade uppenbarligen problem”

Djurgårdens lagkapten Jonas Olsson. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lindelöf har fått spela mycket i United. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Jonas Olsson gjorde nio säsonger i Premier League. Nu kommenterar Victor Nilsson Lindelöfs första tid i Manchester United.  

– Han hade uppenbarligen problem i början, men det har man sett med flera spelare, säger Jonas Olsson i Olof Lundhs podcast

Jonas Olsson spelade nio säsonger för West Bromwich i Premier League. Mellan 2008-2017 blev det 245 matcher och 12 mål i det lag som har en stormig säsong i år. 

I Olof Lundhs podcast ger Olsson sin syn på Manchester Uniteds svensk Victor Nilsson Lindelöf och dennes första säsong i Premier League. 

– Jag tycker han uppenbarligen hade problem i början, samtidigt har jag sett det med väldigt många spelare från andra ligor som kommer till Premier League. Han har växt in i det och växt med den pressen. Han har fått jättemycket beröm de senaste matcherna, med all rätt, säger Jonas Olsson. 

– Premier League är mer fysisk och direkt än andra ligor, och det tar lite tid att anpassa sig till. 

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

”Svider fortfarande”

Jonas Olsson spelade 25 landskamper i det svenska landslaget. Djurgårdens mittback hann med att spela EM 2012 men petades sedan under kvalet till VM 2014 i Brasilien. 

Olsson känner ingen bitterhet mot dåvarande förbundskapten Erik Hamrén men tycker att mittbackarna fick för mycket kritik. 

– Det svider fortfarande. Det är det i min karriär som jag känner att det inte föll så väl ut som jag hade hoppats på. Det var en fantastisk tid i landslaget, jag var med under nästan sju år. Men det slutade lite tråkigt, säger Olsson. 

Jonas Olsson har missat Djurgårdens två matcher hittills i allsvenskan. Laget slog Östersund i premiären och spelade senast oavgjort mot Trelleborg. 

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018. 

LÄS MER: Graham Potter – från mupp till geniförklarad.