Foto: Bpi/Rex ShutterstockFoto: Bpi/Rex Shutterstock
 Foto: Bpi/Rex Shutterstock
Foto: Bpi/Rex ShutterstockFoto: Bpi/Rex Shutterstock
 Foto: Bpi/Rex Shutterstock

Ola Toivonen hjälpte Sunderland till poäng

Publicerad

Ola Toivonen har fått en fin start i Sunderland.

24 timmar efter att svensken blev klar för klubben hoppade han in – och passade fram till 2-2-målet som gav Sunderland en poäng.

Aston Villa såg ut att gå mot segern hemma mot Sunderland efter två mål av Scott Sinclair – varav ett på straff – men Ola Toivonen och Jeremain Lens ville annat.

I halvtid minuten byttes svensken in vid ställningen 2-1 till Aston Villa.

Och sju minuter senare hamnade han i fokus direkt.

Toivonen vann en boll på mittplanen och satte den direkt i djupled till Jeremain Lens. Anfallaren sprintade loss och tryckte in 2-2-målet vackert som gav Sunderland en viktig poäng.

"Det är inte kritik men..."

Toivonen blev klar för Sunderland så sent som i går – och har fått en fin start. Experten Bojan Djordjic ville dock inte överdriva Toivonens insats.

– Det är inte kritik mot honom men om det här ska räknas som assist – då vet jag inte vilken sport vi håller på med. Det är som att man passar en kille som skjuter upp den i 40 meter i krysset och så får man en assist för det, säger Djordjic med ett skratt.

Trots poängen är Sunderland fortsatt jumbo med två poäng efter fyra matcher. Sebastian Larsson satt hela matchen på bänken för Sunderland.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag