Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ointresserad från dag ett – var fruktansvärd”

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÃÖN
Foto: PICTUREMATT/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
Foto: Jorgelina Cardoso Instagram-konto.
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA

Angel Di Maria floppade i Manchester United.

Och hans hustru vantrivdes.

Nu svarar klubbikonen Gary Neville på de hårda orden om staden.

– Di Maria var fruktansvärd, säger han till Sky Sports.

Våren 2014 var Angel Di Maria planens bäste spelare när hans Real Madrid slog stadsrivalen Atlético och tog hem Champions League.

Ett par månader senare såldes han för 730 miljoner kronor. Men tiden i Manchester United blev knappast som argentinaren hade tänkt sig och när säsongen summerades utsågs Di Maria av The Telegraph till den sämsta värvningen i hela Premier League. 

Flyttlasset gick snabbt vidare till Paris Saint-Germain där 32-åringen fortfarande spelar.

Det var inte bara Di Maria som vantrivdes i den engelska industristaden. I en intervju med Olé berättade hustrun Jorgelina Cardoso om sina intryck.

– Det var hemskt. Allt var hemskt. När jag och Angel reste hem från vårt besök där så sa jag till honom: ”Du får gå till en klubb i vilket land som helst – utom England”. Men plötsligt, ett år senare bodde vi där och det var en skithåla. Jag tyckte inte om någonting med stället, inte någonting alls. 

Manchester Uniteds klubbikon Gary Neville, numera expert i Sky Sports, har läst uttalandet om hans hemstad.

Gary Neville: ”Di Maria var fruktansvärd”

Och han påstår sig känna igen mönstret.

– Allt jag kan säga är... vi hör de här historierna då och då när en spelare har misslyckats, som Di Maria gjorde. Jag hade höga förväntningar på honom, men han var fruktansvärd. Jag trodde att det var en toppvärvning, men han var ointresserad från dag ett, säger Neville till Sky Sports.

Han avslutar:

– Han behöver bara kolla på hans landsmän Sergio Agüero och Pablo Zabaleta som har gjort det helt okej i Manchester och inte har haft någon panik att flytta därifrån. Jag kommer  alltid försvara min stad och jag vet att hon (Cardoso) var med om en olycklig händelse med ett inbrott, vilket kan påverka en mentalt och svärta ner intrycken av staden.

 

Massiva hyllningen till svensken - från engelskt håll