Foto: Ian Walton
 Foto: Ian Walton

Odemwingie bötfälls efter transfer-kuppen

Publicerad

Peter Odemwingie smet i väg till QPR på transferfönstrets sista dag utan tillstånd från sin klubb West Bromwich.

Övergången blev aldrig av och nu tvingas nigerianen böta två veckolöner och ber om ursäkt för sitt beteende.

– Jag ber om ursäkt till klubben och supportrarna för det jag ställt till med, säger han till klubbens hemsida.

Det var en märklig historia som rullades upp den sista januari, transferfönstrets sista dag.

West Bromwich nigerianske anfallare Peter Odemwingie hade utan tillstånd från klubben kommit överens med konkurrenten QPR om en övergång.

Bakom ryggen på West Bromwich körde Odemwingie till QPR:s anläggning.

I en intervju berättade han att han var tacksam för det förtroende som "nye" tränaren Harry Redknapp hade gett honom.

Övergången stoppades dock av West Bromwich som inte alls ville sälja.

– Peter har agerat fullständigt oprofessionellt. Han måste nu acceptera att hans kontrakt var i 18 månader till och måste fokusera på sin åtagande hos oss, sade klubbens ordförande Jeremy Peace.

"Kommer ge allt"

Nu har Odemwingie bötfällts med två veckolöner, totalt 750 000 kronor, och tvingats be om ursäkt på klubbens hemsida.

– Jag förstår hur mitt agerande sett ut och ber om ursäkt till klubben och supportrarna för det jag ställt till med. Jag vill försäkra alla om att jag kommer att ge allt när jag får chansen att spela.

Odemwingie återgår nu i full träning med laget och är aktuell för spel.

– Vi har gjort det väldigt klart var vi står, både gentemot Peter och officiellt. Han har accepterat sitt straff och har lovat att följa klubbens regler i fortsättningen, säger Jeremy Peace.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag