Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt VAR-kaos – när Liverpool tog segern

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Liverpool fortsätter sitt segertåg. 

Mot Wolverhampton på hemmaplan blev Sadio Mané stor hjälte – efter en dramatisk VAR-granskning. 

Samtidig som Manchester City går knackigt – slutar aldrig Liverpool att vinna och besegrar hänsynslöst alla lag som står i vägen. 

På söndagen väntade Wolves på Anfield som två dagar tidigare hade besegrat den regerande Premier League-mästaren Manchester City. 

Matchen var inledningsvis jämn och det skulle dröja till matchens första mål. Precis innan halvtid assisterade Adam Lallana skyttekungen Sadio Mané som gjorde ledningsmålet – men målet dömdes kvickt bort för hands på Lallana. 

– Jag visste att bollen tog på axeln så när han dömde bort målet var jag inte orolig. Jag visste att det skulle bli mål, säger Mané i Viasats sändning. 

Nytt VAR-drama

Stora protester utbröt och målet granskades. Där syntes tydligt att bollen tog på Lallanas axel, i stället för handen under passningen som skulle leda till målet. Målet godkändes – men innan domaren blåste av halvleken skulle ytterligare ett VAR-drama utspela sig. 

Den här gången var det bortalaget som hade en boll inne och Wolves trodde på en kvittering mot den omöjliga tabellettan. Men efter en granskning visade det sig att assistmakaren till målet Jonny Otto stod offside vilket ledde att ställningen var 1–0 när den första halvleken var över. 

Den andra halvleken var jämn, men Liverpool höll en tajt defensiv och lyckades behålla sin ledning. Därmed befäster laget sitt försprång i ligan och det krävs en rejäl kollaps av Liverpool för att de ska missa att ta titeln.