Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN

Mourinhos nya ord om Zlatans framtid

Publicerad

José Mourinho fortsätter att hinta om att Zlatan Ibrahimovics framtid hör hemma i Manchester United.

Efter Uniteds seger över Los Angeles Galaxy tog portugisen upp svensken – utan att ha fått en fråga om honom.

– Vem vet, Zlatan kanske kan ansluta till oss i slutet av säsongen, säger Mourinho i Viasats sändning.

Zlatan Ibrahimovic återhämtar sig just nu från den svåra knäskada han ådrog sig i Europa League-matchen mot Anderlecht i våras. Svensken har inte förlängt kontraktet med Manchester United, men har gjort rehab på klubbens träningsanläggning.

Nu väntar stora delar av fotbollsvärlden på ett besked om svenskens framtid.

Så sent som i fredags kväll uttalade sig Manchester United-tränaren José Mourinho om just det. Och den portugisiske tränaren kom minst sagt med ett hoppfullt besked till alla United-supportrar.

– Och om han känner att rätt beslut för honom är att stanna här, och för oss att vänta till december kanske. För jag tror inte han kan komma tillbaka i spel förrän december, men varför inte vänta på en så bra spelare som gav oss så mycket?, sa Mourinho då.

Mourinho om Zlatan i Manchester United: "Vem vet..."

Nu har Mourinho återigen kommit med ett uttalande om Ibrahimovics vara eller inte vara i Manchester United. Tränaren intervjuades efter segern mot Los Angeles Galaxy, och tog upp den svenske anfallsstjärnan – utan att ens ha fått frågan.

Mourinho fick frågan om Marcus Rashford, som gjorde två mål i matchen, och svarade att han var nöjd med hur anfallarna presterade i matchen – för att sedan lägga till:

– Och vem vet, kanske kan Zlatan återhämta sig och ansluta till oss i slutet av säsongen. 

I matchen, som United vann med 5-2, gjorde även Victor Nilsson Lindelöf debut.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag