Foto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: TGSPHOTO/REX/SHUTTERSTOCK / TGSPHOTO/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: TGSPHOTO/REX/SHUTTERSTOCK / TGSPHOTO/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: TGSPHOTO/REX/SHUTTERSTOCK / TGSPHOTO/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Nytt fiasko för Arsenal – förlorade mot Newcastle

Publicerad

Statistiken talade emot Newcastle när man tog emot Arsenal på söndagen. Arsenal tog greppet om matchen med ett tidigt mål av Alexandre Lacazette – men tappade sedan till hemmalaget som skrällde och vann med 2-1.

Newcastles chans att slå Arsenal såg mörk ut inför dagens drabbning på St James' Park. Den senaste hemmavinsten kom säsongen 2005/2006, och när lagen möttes på Emirates tidigare under säsongen var det Arsenal som vann med 1-0.

Newcastle besegrade dock både Arsenal och statistiken, och vann dagens hemmamöte med 2-1.

Gästerna tog ledningen i den 14:e minuten efter ett klockrent skott från Alexandre Lacazette.

Arsenals femte raka bortaförlust

Newcastle kunde dock kvittera en kvart senare, och matchen var fortsatt oavgjord in i halvtidsvilan.

I den 68:e minuten drygade Matt Ritchie ut till 2-1 för Newcastle – som klarade av att hålla ifrån och ta sin fjärde raka Premier League-vinst.

För Arsenal var det den femte raka bortaförlusten, och laget har nu bara har två poängs övertag på jagande Burnley i Premier League-tabellen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag