Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya vändningen - Ronaldo kan lämna United i januari

Cristiano Ronaldo blev kvar på bänken hela derbyt mot Manchester City i helgen.
Foto: DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTO / DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA

Storförlust mot City i Manchesterderbyt. Kvar på bänken under hela matchen. 

Nu kommer det uppgifter om att Ronaldo kan lämna Manchester United i januarifönstret enligt The Telegraph

Redan under sommarens transferfönster bad Ronaldo Manchester United om att få lämna klubben, med vilja att gå till en klubb med spel i Champions League. Det blev ingen flytt för portugisen, som den här säsongen haft ont om regelbunden speltid i United. 

I söndagens målrika Manchesterderby fick Ronaldo inte ens chansen till inhopp. Det förklarade Uniteds tränare Erik ten Hag med att han inte villa byta in portugisen ”av respekt för hans stora karriär”, med referens till den överkörning City stod för på Etihad Stadium. 

Vill lämna i vinter

Enligt The Telegraph siktar Ronaldo nu på att lämna United under januaris transferfönster. 

Då portugisen har gjort det tydligt för klubben att han vill göra en flytt har ten Hag beslutat sig att släppa spelaren, för en rimlig summa, trots tidigare uttalanden om att han vill behålla 37-åringen för truppbredden.

Ronaldo är en av åtta spelare i United som sitter på utgående kontrakt. ten Hag har beslutat sig att inte ge Uniteds ledning grönt ljus för kontraktsförlängningar till spelarna förrän han har bestämt vem som gjort sig förtjänt av det. Nederländaren, som gör sin första säsong på Old Trafford, vill vänta in de sex veckor fram till VM uppehållet för att lära känna truppen bättre. 

– Ten Hag är fortfarande i fasen ”vi får se hur folk är, vi får se vad de har för sig”. Hur de anpassar sig och hur de hanterar press, hur de hanterar att inte bli valda, hur de hanterar olika utmaningar. Han lär fortfarande känna dem (spelarna) och om en månad eller så kommer han få klarhet i skallen, säger en källa nära klubben enligt The Telegraph.  

Visa upp sig i VM

Ronaldo hoppas på mer speltid under hösten och på en stark prestation med Portugal i vinterns VM, för att öka intresset för honom i kommande transferfönster. 

Portugisen har under den här säsongen startat tre matcher i alla tävlingar, gjort fem inhopp, och bidragit med ett mål.