Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya uppgifter: Kan bli kvar – tack vare lönen

Foto: MATTHEW IMPEY/SHUTTERSTOCK / MATTHEW IMPEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Arsenal överväger att göra Fredrik Ljungberg till permanent huvudtränare.

Samtidigt som klubben letar efter andra kandidater kommer Ljungberg få chansen att bevisa att han ska ha jobbet, skriver Evening Standard.

Om Fredrik Ljungberg lyckas vända på Arsenals negativa trend kan klubben låta honom fortsätta som huvudtränare, skriver Evening Standard.

Ljungberg ledde laget i den sparkade Unai Emerys ställe under söndagen när laget spelade 2-2 borta mot Norwich och flera stora tränarnamn nämns samtidigt som ersättare till Emery. Medan klubben diskuterar sina möjliga kandidater kommer dock Ljungberg få tid att bevisa att det är han som ska ha jobbet permanent.

Klubbens ägare Stan Kroenke säger att ”Ljungberg har Arsenal-DNA” och Evening Standard skriver om ett par anledningar som talar för att han kommer få fortsätta länge som huvudtränare.

”Skulle tvingas använda trollstav”

En av fördelarna med Ljungberg som huvudtränare ska vara att han kräver lägre lön än flera av de andra kandidaterna och dessutom har han en bra relation med flera av de yngre spelarna efter sin sejour som ungdomstränare i klubben.

Samtidigt skriver också The Athletic om Ljungbergs framtid som huvudtränare i Arsenal. Krönikören Amy Lawrence menar att han har en nästintill omöjlig uppgift framför sig om han stannar på posten.

”Det är ett första försök till att vara tränare på hög nivå och det är uppenbart att det är många problem att ta tag i. Ge Jürgen Klopp eller Pep Guardiola en träning med Arsenals trupp och till och med de skulle tvingas använda trollstav”, skriver Lawrence.

Hon skriver också att de strukturella problemen i klubben är för stora för att Ljungberg ska kunna vända trenden över tid.

”En injektion av optimism, roligare laguttagning och ny motiverande röst är inte tillräckligt för att bota faktumet att mittbackarna ryggar tillbaka från motståndarnas anfallare eller att mittfältarna inte kan fånga upp löpningar.”

Arsenal ligger på åttonde plats i Premier League och har bara vunnit fyra matcher efter 14 omgångar.

Experterna: Så kommer det gå för ”Freddie” i Arsenal