Nya detaljerna som avslöjar sprickor i Manchester United

Här visar Cavani fingret – till de egna fansen
Anthony Elanga.
Foto: PHIL DUNCAN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / PHIL DUNCAN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Ralf Rangnick.
Foto: MARK COSGROVE/NEWS IMAGES VIA WWW.IM / IMAGO IMAGES/NEWS IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Cristiano Ronaldo.
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Dejan Kulusevski.
Foto: NIGEL FRENCH / AP TT NYHETSBYRÅN

Kaos på planen – och utanför.

Enligt Manchester Evening News ligger djupa sprickor bland spelarna bakom Manchester Uniteds dåliga säsong.

Tidningen avslöjar dessutom varför Cristiano Ronaldo satte stopp för Antonio Conte, att Dejan Kulusevski valdes bort av Ralf Rangnick och hur flera lagkamrater har häpnat över att Anthony Elanga får speltid.

0–1-förlusten mot Crystal Palace i den sista omgången gav en tydlig bild av Manchester Uniteds säsong.

Det som började dåligt och ledde till Ole Gunnar Solskjaers sorti från klubben blev knappast bättre när Ralf Rangnick kom in som tillfällig ersättare säsongen ut. 

De defensiva siffrorna har varit de sämsta sedan säsongen 1978-79, antalet poäng de lägsta sedan Premier League startade och i slutändan var det inte ens nära en Champions League-placering.

Nu framkommer nya detaljer i vad som pågått bakom kulisserna av den sportsliga besvikelsen.

Lokaltidningen Manchester Evening News beskriver utifrån sina källor hur stämningen bland spelarna har varit katastrofal. Truppen benämns som en ”toxisk blandning av baktalning och elakhet”. 

Spelare vände sig mot Elanga 

Mycket av missnöjet kopplas till tränaren Ralf Rangnick och hans beslut samt bemötande.

En av spelarna ska bland annat ha klagat på att Rangnick ”talade till honom som ett barn” och uppgett att han ”inte bryr sig ett skit” om Rangnicks råd. En annan ska av truppen ha pekats ut som ”lärarens favorit” samtidigt som en spelare i Manchester United uppges ha talat nedsättande om konkurrenterna på sin position.

Vidare nämns att flera spelare ska ha reagerat på svenske Anthony Elangas speltid under våren. Enligt Manchester Evening News upplevde de det ”häpnadsväckande” att han fått spela så mycket som han gjort.

Tidningen skriver också att det faktiskt kunde ha blivit ytterligare en svensk i laget – om det inte vore för just Rangnick. Tränaren ska nämligen ha varit kritisk mot scoutingavdelningens förslag på att ta in Dejan Kulusevski som ersättare till Mason Greenwood, som stängdes av efter misstänkt misshandel och hot mot sin exflickvän.

Källor: Ronaldo ”blockade” Conte

Rangnick avfärdade dock Kulusevski från listan, enligt tidningen. I stället gick svensken till Tottenham på lån från Juventus och gjorde stor succé under våren.

Tottenhams tränare Antonio Conte var även han aktuell för Manchester United efter att Ole Gunnar Solskjaer, skriver Manchester Evening News. Men det förslaget stötte på motstånd inifrån truppen.

Nämligen av Cristiano Ronaldo. 

Källor till tidningen gör gällande att Ronaldo oroats av att Contes intåg som tränare skulle innebära ökade träningsmängder och fysiska krav. Därför ska han i praktiken ha ”blockat” flytten för Conte.

TV: Cristiano Ronaldos sorg efter nyfödde sonens död