Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya bilden på Özil väcker reaktioner

Foto: MATTHEW CHILDS / REUTERS BILDBYRÅN

Mesut Özil, 32, har inte spelat en minut sedan i mars.

Nu har tysken krupit ut ur frysboxen för att närvara på Arsenals nya lagfoto - det skapade reaktioer.

”Arsenalfansen slår mot klubben för att de inkluderar den utstötte Özil på sitt lagfoto”, skriver The Sun. 

Mesut Özil har ser ut att ha frusit fast i Mikel Artetas frysbox och har inte spelat en minut sedan i mars. 

Tyskens situation har väckt mycket frågor runtom i fotbollsvärlden, även fast Arteta varit konsekvent med att petningen enbart är på sportsliga grunder. 

Funderingarna blev inte direkt mindre när Arsenal ställde upp för ett lagfoto som delades på sociala medier. 

”Här är herrarnas förstalag 2020/21”, skrev Arsenal till bilden.

Är han en akademispelare? 

Längst fram på bilden fram står tränare Mikel Arteta och bakom honom syns spelarna stå utspridda på behörigt coronaavstånd. 

Men det är inte avståndet som väcker reaktioner.

I det högra hörnet mellan Bukayo Saka och Kieran Tierney  syns nämnligen Mesut Özil i matchtröja.  

Det är The Sun som snappat upp att flera Arsenalfans nu gör sig löjliga över att Özil tvingas vara med på bilden. 

Bland annat postas bilder på Özil där de frågar om någon vet vem spelaren är. Andra jämför Özil med okända akademispelare, 32-åringen kallas även för en skojare som lyckats ta sig in på fotot.   

Delar fansen: ”Förtjänar större respekt”

Men det är långt ifrån alla som gör sig lustiga över Özils närvaro på bilden. Tidningen radar upp exempel på supportrar som är kritiska mot klubbens agerande. De tycker helt enkelt att en spelare som tidigare öst in poäng, vunnit titlar och varit klubben trogen sedan 2013 förtjänar att behandlas med större värdighet. Det höjs även röster för att Özil borde få chansen att ta på sig Arsenaltröjan på planen i stället för enbart ett lagfoto.  

Özil är lojal mot klubben

Özil fick fin start under Arteta och startade regelbundet fram till Premier Leagues coronauppehåll i våras. Efter det så har tysken lämnats utanför startelvan och gjorde sitt senaste framträdande i tävlingssammanhang mot West Ham den 7 mars. 

Under hösten har han också petats helt ur truppen och det är ingen hemlighet att Özil själv är missnöjd med situationen. Däremot så är han fast besluten om att vara lojal mot klubben och spela ut sitt kontrakt, som sträcker sig fram till sommaren 2021. 

”Jag har märkt att det är svårt att få lojalitet i dag. jag har alltid försökt vara positiv vecka till vecka i förhoppning att det dyker upp en chans som tar mig tillbaka till spelartruppen”, skrev han på Instagram tidigare i höstas. 

Det är också på sociala medier tysken har gjort störst avtryck på sistonde då han regelbundet postat positiva hejarrop mot Arsenal. 

https://twitter.com/Arsenal/status/1329001401314279424?s=20

TV: ”Zlatan kan locka över Ahmedhodzic”