Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vändningen om De Ligt – efter tunga CL-tappet

Matthijs de Ligt. Foto: ZHENG HUANSONG / STELLA PICTURES B950
Foto: PETER POWELL / REUTERS BILDBYRÅN

Manchester United såg ut att få ge upp hoppet om blivande storbacken Matthijs de Ligt. 

Men ett par ord från Ajaxs sportchef Edwin van der Sar ger skäl till Ole Gunnar Solskjaer att inte plocka undan plånboken riktigt än. 

Matthijs de Ligt är bara 19 år gammal, men har redan hunnit spela till sig lagkaptensbindeln i Ajax. Och i går var han en av ljusglimtarna för laget som föll bittert mot Tottenham efter ett avgörande mål i de absoluta slutminuterna av Champions League-semifinalen. 

Mittbacken har snabbt blivit fotbollsvärldens kanske mest eftertraktade försvarare. Han har förutspåtts en glimrande framtid – och Ajaxs sportchef Edwin van der Sar hymlar inte med att hans dagar i Holland är räknade.

”De Ligt kan hamna i England”

– Jag tror att det som kommer blir de Ligts sista matcher för Ajax, men jag hoppas att han försvinner med flaggan i topp, säger van der Sar enligt Goal. 

– Han har varit här sedan han var en liten pojke och kommer att hamna i en storklubb. 

Edwin van der Sar är som bekant före detta målvakt för Manchester United och han efterföljande ord om de Ligt torde glädja hans gamla supportrar. 

Daily Star skrev nämligen tidigare i veckan att de Ligt har nobbat ett direkt anbud från United. Samtidigt har holländska De Telegraaf slagit fast att försvarsjätten mer eller mindre är klar för Barcelona.

Men lyssnar man på van der Sar verkar det fortfarande finnas en öppning 

– Jag tror att han kommer att gå till England eller Spanien, säger van der Sar.