Foto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENST

Ny seger – leder nu ligan med 16 poäng

Publicerad

Manchester City ångar på mot titeln. 

De besegrade Stoke med 2-0 och leder ligan med 16 poäng. 

När Manchester City och Stoke möttes för första gången den här säsongen så fullkomligen demolerade City sina motståndare då de vann med 7-2. 

I returmötet på Bet365 Stadium så var det ett blygsammare resultat, men klar dominans från serieledarna. 

City tog tidigt ledningen i matchen genom David Silva. 

David Silva blev matchhjälte

Spanjoren avslutade ett mönsteranfall på bästa sätt. Raheem Sterling slog in ett hårt inlägg som Silva mötte på ett tillslag och styrde in 1-0. 

I den andra halvleken så stänkte Silva även in 2-0 framspelad av Gabriel Jesus. Stoke hade några få chanser - framför allt i början av matchen - men hade svårt att på allvar hota City. 

Segern gör att City har 16 poäng ner till andraplacerade Manchester United. 

Om City tar tre segrar till så är ligasegern i hamn. 

Silva om sin son: "Han blir starkare"

Matchhjälten David Silva missade en rad matcher för City vid jul. Anledningen till det är att hans son Mateo för tidigt och Silva har tidigare sagt att sonen: "går en kamp". 

Efter segern mot Stoke kunde Silva lämna ett glädjande besked. 

– Det är tufft i mitt privatliv just nu. Min son kämpar, men jag är glad just nu för min son blir allt starkare, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag