Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norwich klart för Premier League

Foto: MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

De behövde en säsong. 

Nu är Norwich tillbaka i Premier League. 

Med Teemu Pukki i spetsen blev de klara för uppflyttning med fem matcher tillgodo.  

Kommer ni ihåg hösten 2019? Det var ett par månader där Teemu Pukki tog Premier League med storm. Norwich-spelaren stod för en och en annan fullträff då. Men trots målen och stundtals storspel lyckades Norwich inte hålla sig kvar i Premier League. De åkte ner tillsammans med Watford och Bournemouth. 

Nu är de tillbaka. 

Pukki öser in mål

Under lördagseftermiddag lyckades varken Swansea (2-2 mot Wycombe) eller Pontus Janssons Brentford (0-0 mot Millwall) vinna sina matcher. Resultaten innebar att Norwich, som senare under lördagen möter Bournemouth, klart för spel i Premier League. Detta trots att det egentligen återstår fem matcher i Championship. 

För Teemu Pukkis del verkar det spela ingen roll var han spelar. Den här säsongen har målsprutan gjort 25 mål på 37 tävlingsmatcher. När den finländske anfallaren spelade i Premier League förra säsongen gjorde han elva mål och tre assist på 36 ligamatcher. 

https://twitter.com/NorwichCityFC/status/1383412761938391041