Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nödrop eller ej – tre poäng närmare titeln

Foto: SHAUN BOTTERILL / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Premier League är i gång!

Det blev en rivstart med sju mål i mötet mellan regerande mästarna Liverpool och nykomlingen Leeds.

SportExpressens Thomas Wilbacher svarar på tre frågor om premiären.

Liverpool räddade tre poäng med ett nödrop hemma mot Marcelo Bielsas Leeds. Vad talar för att mästarna försvarar sin titel den här säsongen?

Visst blev det hårdare än man hade trott, men motståndet var samtidigt svårare än vad många verkade ha förväntat sig. Leeds kommer inte att bli en turist i Premier League och Bielsa är en extremt noggrann coach. Samtidigt, nödrop eller ej, är det tre poäng närmare titeln. Allt talar för att Liverpool kommer vara med när det ska avgöras i maj.

Arsenal körde över Fulham med 3-0 på bortaplan. Vad blir nyckeln för Mikel Artetas gäng om de ska kunna utmana i toppen den här säsongen?

Definitivt fortsatt utveckling av den befintliga truppen både kollektivt och individuellt. Arsenal har en stark trupp men inte samma bredd som de stora favoriterna så skador på nyckelspelare skulle kunna bli förödande. En bra start med fortsatta treor och Arsenal ska nog kunna ge supportrarna lite glädje den här säsongen.

Roy Hodgson fyllde 73(!) år häromdagen och Premier Leagues äldste manager fick en skön start med premiärseger hemma mot Southampton. Vilken är Hodgsons styrka?

Härliga Roy! Jag älskar att Crystal Palace ger gubben Roy fortsatt förtroende. Han har en tydlighet i ledarskapet som spelarna uppskattar och en erfarenhet som ingen annan i serien. Han är mossig på ett bra sätt. Det finns en bra balans i truppen och när Roy rattar skutan råder det total harmoni.