Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nobbade storklubbarna för att stanna i United

Foto: Manchester Uniteds Youtubekanal
Foto: ALEX PANTLING / AP TT NYHETSBYRÅN

Han jagades av världens största klubbar. 

Nu har Shola Shoretire, 17, skrivit ett proffskontrakt med Manchester United. 

Här är historien om supertalangen som blev historisk när han gjorde debut i Uefa Youth League, blott 14 år gammal. 

Shoretire fyllde 17 år för en vecka sedan men han redan representerat Manchester Uniteds U23-lag – och gjort succé. Supertalangen, som kan spela lite överallt i offensiven har stått för fina prestationer, vilket har lockat storklubbarnas intresse. 

Enligt Talksport har Barcelona, PSG, Juventus och Bayern München kollat in United-spelaren. PSG ska dessutom ha visat konkret intresse. 

Debuterade vid 14-årsålder

Men Shola Shoretire, som har även varit bollkalle i samband med a-lagets matcher valde att satsa på Manchester United, detta efter att ha pratat med Marcus Rashford och Mason Greenwood och bett om råd. 

– Shola har alltid spelat med spelare som är ett år äldre. Jag kan inte komma ihåg att han någonsin har spelat med spelare som är i samma ålder. Det är så han är, han gillar att mäta sig med dem som är lite äldre och kommit längre i utvecklingen, säger Uniteds U23-tränaren Neil Wood. 

Shola Shoretire betraktas som en av Europas allra största talanger. Han blev historisk 2018 när han spelade Uefa Youth League (Champions League för reservlagen), då var han endast 14 år gammal. 

”Han är väldigt mogen för sin ålder”

Nu har han skrivit på ett proffskontrakt med Manchester United och kommer fortsättningsvis att ingå i U23-truppen. Så sent som i fredags gjorde han ett hattrick när United besegrade Blackburn med 6-4. Nästa match är mot Arsenal och Ole Gunnar Solskjaer uppges ha kollat honom noggrant, och haft diskussioner med ungdomsansvarige (Neil Wood och Nicky Butt). Detta för att så småningom ge honom chansen att göra debut i a-laget, enligt Manchester Evening News.  

– Han är väldigt mogen för sin ålder. Shoretire lägger ner väldigt mycket arbete på positionsspelet. Han kan spela som nummer nio, till vänster eller till höger. Han kan även spela som nummer tio. Han gör som du vill och du kan alltid lita på honom, säger Neil Wood och fortsätter: 

– Jag förväntar mig inte att han ska dominera matcherna, med tanke på hans ålder. Men han har förmodligen varit en av de mest pålitliga spelarna i truppen den här säsongen.