Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Newcastles satsning: 635 miljoner för Bale

Så håller Barcelonas ungdomsakademi sina spelare i form under coronakrisen
Gareth BlaeFoto: JUAN MEDINA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det har snackats en hel del om Gareth Bale till Manchester United.

Nu kan de få konkurrens.

Enligt spanska AS kan potentiellt ny- och stormrika Newcastle betala 635 miljoner kronor för Real-stjärnan i sommar.

Övergången hänger så klart på om det saudiska köpet av Premier League-klubben går igenom.

Om affären går i lås kommer Newcastle United vara en av fotbollsvärldens rikaste klubbar och räkna med att man då kommer att spendera pund i sommar. Det har tidigare rapporterats att stjärnnamn som Edinson Cavani, Dries Mertens, Antoine Griezmann och tränaren Mauricio Pochettino återfinns på önskelistan.

Ska man tro spanska AS är det inte omöjligt att man också siktar in sig på Real Madrids ytter Gareth Bale. Walesarens relation med Zinedine Zidane är inte den bästa och 30-åringen har varit på väg att lämna tidigare.

Så sent som i somras uppgavs han i princip vara klar för en pengastinn flytt till Kina.

Det har tidigare ryktats en hel del om Manchester United, men nu skriver alltså AS att en flytt till Newcastle skulle passa alla parter perfekt. 

Uppgifter: Gareth Bale till Newcastle?

”Newcastle kommer troligtvis kunna spendera pengar som ingen annan i sommar”, skriver man.

Tidningen skriver vidare att man troligtvis kommer behöva betala 60 miljoner euro, det vill säga 635 miljoner kronor, för att köpa loss Bale, vars kontrakt med Real Madrid sträcker sig över säsongen 2021/2022.

Frågan är dock: Kommer stora namn att vilja skriva på för Newcastle, som just nu ligger på 13:e plats i Premier League?

– Jag tror att det kommer bli svårt att få dit spelare från den översta hyllan. I såna fall kommer det att behöva betala överpriser, har Sky Sports expert Graeme Souness, som själv har varit tränare i Newcastle, tidigare sagt.

Den tidigare Sunderland-spelaren Don Hutchinson till ESPN:

– Löner kommer att bli en viktig faktor. Spelare som Cavani och Willian kan gå till vilken storklubb de vill och då måste Newcastle erbjuda någonting som sticker ut. Och det kan ju till exempel vara en väldigt bra lön.