Newcastles magiska upphämtning

Publicerad
Uppdaterad
0-4 på 30 minuter. Då gick delar av Newcastle-fansen hem.
De som stannade fick se en magisk upphämtning till 4-4.
- Arsenal bara måste ju stänga matchen när de har 4-0, dundrar Ola Andersson i Viasat.
Newcastle släppte sin guldklimp Andy Carroll till Liverpool strax före transferfönstret stängde. Sedan dess har spekulationerna varit vilda kring laget skulle ersätta fixstärnan som gjort 10 mål under säsongen.

Började urstarkt

Arsenal började urstarkt. Efter tre minuter satte Johan Djourou 1-0. Direkt efter avspark ökade sedan Theo Walcott på ledningen, och i minut tio satte holländska anfallaren Robin van Persie 3-0, och matchen ser nu ut att vara avgjort - efter tio minuter.
- De får de lilla lilla utrymmet som de tycker om, säger Ola Andersson.
När Robbie van Persie sedan utökade till 4-0 i den 27 minuten var det fullkomlig ridå på St James Park och delar av publiken började att söka sig hemåt.
- Förstår publikreaktionen, men vilket lag klarar av att matcha Arsenal när man gör 2-0 på tre minuter. Då finns det roligare dagar som fotbollsspelare, säger Viasats Bosse Pettersson.

Mäktig återkomst

Men de som gick hem missade en av de mäktigaste uppmhämtningarna på flera år.
Efter att Abou Diaby visats ut efter en eftersläng mot Joey Barton började den smått vansinniga återkomsten.
I tur och ordning gjorde Joey Barton (straff), Leon Best, Joe Barton igen (straff) varsitt mål innan Ismael Tiote bombade in 4-4 på volley två minuter från full tid.
– Det är otroligt starkt mentalt att vända det här negativa tänket och sen bara fortsätta pumpa. Det är väldigt väldigt, starkt, säger Ola Andersson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag