Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Newcastle kritiseras för läckta bortastället: ”Är det en förklädnad?”

Foto: MATT WEST/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Newcastle nya saudiarabiska ägare gör avtryck i mer än bara klubbens budget.

Läckta bilder visar Premier League-klubbens bortaställ nästa säsong.

Är ni Saudi i förklädnad?”, skriver Daily Mail.

Tidningen bekräftar också att Newcastle kommer att spela i Saudiarabiens färger nästa säsong.

Bilderna som fått spridning på sociala medier visar en vit tröja med gröna detaljer, och även klubbemblemet är grönt. Det är gulfstaten traditionella färger och det går att dra jämförelse med Saudiarabiens landslagströja.

I höstas köpte den saudiske investeringsfonden Public Investment Fund upp den klassiska klubben för 3,5 miljarder kronor, vars ordförande är den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman. 

Tröjan är en chans att öka intäkterna från tröjförsäljningar i Saudiarabien och samtidigt representera klubbens majoritetsägare, skriver Daily Mail. Enligt Express har kritiken mot tröjan redan blossat upp.

Premier League: De har ingen kontroll över klubben

Köpet av Newcastle fick kraftig kritik av människorättsorganisationen Amnesty International som lyfte det som ett exempel på hur stränga regimer använder sig av sport för att manipulera uppfattningen av landet.

Premier League har i kritikstormen varit tydliga med att de har fått ”rättsligt bindande försäkringar” om att gulfstaten inte kommer ha någon kontroll över den engelska fotbollsklubben.

https://twitter.com/aycazehraakcay/status/1524775453868826625?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1524775453868826625%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dailymail.co.uk%2Fsport%2Fsportsnews%2Farticle-10811061%2FAre-Saudi-Arabia-disguise-Newcastle-set-turn-green-white-season.html

Snyggaste målen: ”Fantastiskt bra”

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset