Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Nästan som jag har fått en ny kärlek till sporten”

Foto: Pressbild Nent Group / Nent Group

Jonas Olsson och Martin Åslund förlänger med Nent Group. 

Fotbollsexperterna kommer att fortsätta guida tv-tittarna och ge analyser i ytterligare tre år. 

– Suget efter fotboll är enormt, och behovet av förströelse har ökat, säger Åslund. 

Nent Group, där Viaplay ingår, har sedan tidigare rättigheterna till Premier League. De har, från 2022, även säkrat VM- och EM-kvalmatcherna för herrlandslaget i fotboll, samt också Uefa Nations League. När det gäller klubblagsturnering kommer Viaplay, från och med nästa säsong, visa Europa League-fotboll och Uefas nystartade turnering Conference League. 

Nu står det klart att två av tv-kanalens experter stannar. Jonas Olsson och Martin Åslund kommer att fortsätta bidra med analyser och diskussioner kring fotbollsmatcher. Duon har skrivit på ett kontrakt som gäller de kommande tre åren. 

– Jag tycker expertrollen är otroligt kul, och det är nästan som jag har fått en ny kärlek till sporten. Jag kollar betydligt mer fotboll nu än när jag spelade själv, säger Jonas Olsson och fortsätter:

– Det är roligt att försöka förmedla detaljerad kunskap till en publik som kan förstå det. Den gemene tittaren är numera så otroligt kunnig och påläst, och då måste vi som experter hålla en hög nivå.

Åslund: ”Jag är tacksam”

Martin Åslund säger att han trivs bra med sin roll och han vill fortsätta utvecklas. 

– Jag har aldrig varit på en arbetsplats inom tv-branschen där det är så här genomgående hög professionell och ambitiös nivå. Och det är den enskilt viktigaste anledningen till att jag valde att förlänga.

– Det är få förunnat att jobba med de rättigheter som vi gör, som Premier League och snart Nations League, Europa League och Conference League. Jag är tacksam. I vår ska jag passa på att njuta av Champions League och slutstriden om Champions League-platserna i Premier League, som ser otroligt häftig ut, öppen och oviss efter en på många sätt slitsam säsong, säger Martin Åslund.