Sanchez under uppvärmningen på Stamford Bridge. Foto: DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOC / DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESSanchez under uppvärmningen på Stamford Bridge. Foto: DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOC / DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Sanchez under uppvärmningen på Stamford Bridge. Foto: DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOC / DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Arsenals manager, Arsène Wenger. Foto: HOBLE/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOC / HOBLE/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESArsenals manager, Arsène Wenger. Foto: HOBLE/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOC / HOBLE/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Arsenals manager, Arsène Wenger.  Foto: HOBLE/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOC / HOBLE/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Mystiska beskedet om Alexis Sanchez

Publicerad

Semifinal i ligacupen mot Londonrivalen Chelsea.

Då väljer Arsène Wenger att sätta superstjärnan Alexis Sanchez, som jagas av Manchester City, på bänken.

– Jag kan inte förklara alla beslut, säger Wenger enligt The Telegraph

Alexis Sanchez uppges vara på väg bort från Arsenal i januari. I måndags rapporterade såväl Mirror som Independent att Arsenal och Premier League-ledarna Manchester City är överens om en prislapp för stjärnan, vars kontrakt med Arsenal går ut i sommar. 

Sanchez uppges kosta drygt 270 miljoner kronor. Och när Arsenals laguppställning till onsdagskvällens semifinal i ligacupen mot Chelsea släpptes ökade spekulationerna om Sanchez framtid. 

Chilenarens namn saknades nämligen i startelvan, i stället fick Sanchez inleda semifinalen på bänken.

– Jag kan inte förklara varje beslut, men det är fattat. Han är redo att spela i den här matchen, säger Wenger.

Även Mesut Özil saknas mot Chelsea. Tysken är skadad.

– Han har ett återkommande knäproblem. Han träffade en specialist i dag, och vi hoppas att det är kortsiktigt. Han kunde inte träna, säger Wenger till The Telegraph.

 

 

Han ska ersätta Sanchez i Arsenal

Samtidigt som Arsenal är på väg att sälja Alexis Sanchez jagar klubben också hans ersättare. Enligt Daily Mail är "Gunners" på jakt efter Christian Pavon, till vardags i argentinska Boca Juniors.

Arsenal uppges konkurrera med Manchester City, Paris Saint-Germain och Liverpool om Pavons signatur. Pavon har gjort en a-landskamp för Argentina, och uppges vara tillgänglig för ungefär 300 miljoner kronor. 

Enligt italienske sillynestorn Fabrizio Romano på Sky Sport Italia har Arsenal också hört sig för om Bordeaux succéman Malcom, även jagad av Manchester United och Liverpool. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag