Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mystiken: Mourinho förutsåg skadan

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: ALEX MORTON / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: NEIL HALL / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Kan José Mourinho se in i framtiden?

Det kan han nog inte men han hade åtminstone rätt när han förutsåg Eden Hazards stora skadeproblem.

– Kanske har vi inte längre någon Eden Hazard en dag, sa Mourinho redan 2015.

Real Madrid köpte Eden Hazard från Chelsea sommaren 2019 och affären blir värd över 1,7 miljarder kronor om alla bonusar slår in.

Men Hazards tid i Spanien har varit allt annat än hans klubb tänkt sig och den belgiske stjärnan har mest fått tillbringa tid på skadelistan. Den här säsongen har det bara blivit åtta matcher i La Liga och faktum är att Hazards skadeproblem förutsågs redan för sex år sen – av José Mourinho.

Mourinho – som då var tränare till Hazard i Chelsea – utfärdade en varning.

– Sättet som han, match efter match, blir straffad av motståndarna och inte skyddad av domarna. Kanske har vi inte längre någon Eden Hazard en dag, sa Mourinho enligt Daily Mail.

Mourinho förutsåg Hazards skador

José Mourinho krävde att Hazard skulle skyddas bättre för att slippa skador på nyårsdagen 2015, efter en 5-3-förlust mot Tottenham.

– Det är en, två, tre, fyra, fem, tio aggressiva tacklingar mot honom. De sparkar och sparkar och sparkar och grabben står emot det. Han är en väldigt ärlig kille med sättet han spelar men det är ett annat problem.

Hazards senaste skada är en lårskada och nu finns det oro över att Belgiens lagkapten ska missa EM i sommar.

– Skadorna under den här delen av säsongen är inte oroande för EM, det är till och med en viloperiod nu. Men med Eden är det annorlunda, säger den belgiske landslagsläkaren Kristof Sas enligt Daily Mail.

– Situationen är inte dramatisk för oss än men han måste snabbt komma ut från den där återvändsgränden.