Foto: PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK / PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK / PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Mourinhos VNL-besked: "Blir lättare för honom"

Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf har väntat och väntat.

I morgon kommer chansen.

Svensken startar i Champions League-premiären mot Basel.

– Jag tror att det kommer bli lättare för honom att spela i CL, säger José Mourinho.

Han värvades in som klubbens dyraste försvarare genom tiderna.

Men efter fyra spelade omgångar i Premier League väntar Victor Nilsson Lindelöf fortfarande på chansen i ligaspelet.

Sen ett tag tillbaka har det mer eller mindre varit klart att den svenske landslagsbacken kommer att få chansen i Manchester Uniteds Champions League-premiär hemma mot Basel på tisdag. Detta då såväl Phil Jones som Eric Bailly är avstängda i det europeiska cupspelet.

Mourinho: Lindelöf startar i Champions League

Nu bekräftar José Mourinho att "Vigge" kommer att göra tävlingsdebut på Old Trafford.

– Jag tror att det är enklare för honom att spela i Champions League, där han inte behöver anpassa sig. Men han behöver lite mer tid för att anpassa sig till spelet i Premier League, säger José Mourinho på måndagens presskonferens.

Portugisen vill dock inte påstå att 23-åringen får chansen tack vare avstängningarna på mittbackarna Eric Bailly och Phil Jones.

– Jag hade förmodligen spelat med Lindellöf även om Bailly och Jones inte hade varit avstängda. De är på samma nivå, de är bara olika spelartyper, säger Mourinho och tillägger:

– Han är väldigt smart och lugn och han närmar sig mer och mer. Jag är mer än självsäker inför i morgon, han är en väldigt var ung spelare med en mycket hög potential.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag