Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mourinhos utspel: ”En tydlig känga”

José Mourinho efter matchen. Foto: VIASAT SPORT
Jonas Olsson Foto: VIASAT SPORT

José Mourinhos Manchester United vann mot Leicester i premiären. 

Trots segern kunde han inte låta bli att skicka en känga riktad mot Uniteds ledning.

– Man kan inte kalla oss managers längre. Vi är huvudtränare, säger José Mourinho efter matchen.

José Mourinho har fått nöja sig med en stor värvning under sommaren. Samtidigt rustade Liverpool för fullt med värvningar som Allison Becker och Fabinho. Mourinho har rapporterats vara överkörd av den sportsliga ledningen, med vd:n Ed Woodward i spetsen. Inför premiären mot Leicester var oroade portugisen sig över om han ens skulle kunna få ihop en full trupp utan att ta med sig ”16-årigar utan erfarenhet”, skriver The Guardian.

Men så kom premiären och Manchester United vann mot Leicester med 2-1 efter mål av en Paul Pogba i storform och Luke Shaws första seniormål.

Trots segern mot Leicester, som sågs som en riktig värdemätare för Manchester United, kunde Mourinho inte låta bli att skicka en pik till den klubbens ledning. 

”Det är en tydlig känga”

–  Det är fotboll. Det är sportcheferi. Fotboll håller på att ändra sig. Man kan inte kalla oss managers längre. Vi får kalla oss huvudtränare, med den stora staben av tränare som klubbar har nu och de beslut som ledningen tar. Vi är mer som huvudtränare nu, säger José Mourinho i Viasats sändning efter matchen.

– Det är en tydlig känga, säger Viasats expert Jonas Olsson.

José Mourinho var desto mer nöjd med Luke Shaws insats. Vänsterbacken och portugisen har haft ett minst sagt frostigt förhållande sedan José Mourinho kallat Shaw för överviktig och vägrat spela honom.

Men nu hade han bara gott att säga om engelsmannen.

– Han gör en fantastisk match, även om man räknar bort målet. Han gör ett enda misstag på hela matchen. Och där ska domarna hjälpa honom egentligen. Han gör en riktigt bra defensiv insats.

 

LÄS MER: Alla övergångar i Premier League inför säsongen 2018/2019

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se  

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!