Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mourinhos ord om ”VNL” skapar ilska

Jose Mourinho Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Victor Nilsson Lindelöf Foto: VIASAT

José Mourinho var skenbart nöjd med Victor Nilsson Lindelöfs insats mot Juventus.

Men andra har tolkat in en kritisk underton i Manchester United-tränarens uttalanden. 

Det var ett dominant Juventus som besökte Old Trafford i går. Slutresultatet skrevs "bara" till 1-0 efter mål av Paulo Dybala, men experteliten var rörande överens om att Manchester United framstått som mer eller mindre hopplöst underlägsna i varenda del av planen. 

Och det var en osedvanligt ödmjuk José Mourinho som mötte pressen efter matchen. Han höjde Juventus till skyarna, beskrev dem som "en stor klubb med stora ambitioner" och sa att mittbackarna Giorgio Chiellini och Leonardo Bonucci borde få "lära ut försvarsspel på Harvard". Han berömde också sina egna mittbackar Chris Smalling och Victor Nilsson Lindelöf – fast då med några reservationer.

Mourinho hyllar VNL

– Det är inte lätt. Många spelare tillhör toppklubbar, så vi jobbar med det vi har, försöker förbättra det vi har. I dag såg vi att Chiellini och Bonucci var fantastiska, men Chris Smalling och Victor Lindelöf stod också för väldigt positiva insatser. Det är första gången Victor spelar en match på den här nivån, Victor hade en bra match. Det är bra erfarenheter för många av pojkarna, säger Mourinho enligt ESPN. 

Det här får fotbollsskribenten Huw Davies, före detta chefredaktör på ansedda magasinet FourFourTwo, att reagera.

"Om jag var Martial, Shaw, Rashford, Lindelöf eller Smalling skulle jag bli vansinnig om min tränare beskrev mig som "en pojke" som får erfarenhet av att spela mot en kvalitetsnivå som han antyder att de själva aldrig kommer att nå", skriver Davies.  

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester United – direkt i Messenger

"Drar skam över United”

Norske Ronny Deila, tidigare tränare i skotska Celtic, tyckte också att Mourinhos ödmjuka utstrålning skickade märkliga signaler.

– Det är nästan att dra skam över Manchester United. Om du menar att detta är en bra prestation och att Juventus är så mycket bättre, då måste du ta en titt på vad du sysslar med, för han har haft det här laget ett bra tag, säger Deila enligt VG. 

Även Manchester Evening News-krönikören Samuel Luckhurst fick dåliga vibbar av uttalandena.

"Mourinhos prat påminde om när David Moyes sa att United 'skulle sikta på att vara som Manchester City' 2014", skriver Luckhurst. 

 

 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se