Zlatan Ibrahimovic. Foto: Jonas Ekströmer/TtZlatan Ibrahimovic. Foto: Jonas Ekströmer/Tt
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Jonas Ekströmer/Tt
José Mourinho. Foto: Clive MasonJosé Mourinho. Foto: Clive Mason
José Mourinho. Foto: Clive Mason

Mourinhos försök att locka Zlatan till United

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic i Manchester United kan bli verklighet.

José Mourinho ryktas ta över den engelska storklubben till nästa säsong.

Och enligt franska Le 10 Sport så ska Mourinho redan ha ringt upp Zlatan och berättat att han vill ha honom som anfallare i United.

De europeiska storligorna går nu in i slutfasen på säsongen. Men redan nu spekuleras det vilt om hur de olika lagen kommer att se ut till nästa säsong - och en av de som det pratas mest om är Zlatan Ibrahimovic. Den 34-åriga anfallaren har varit dominant i den franska ligan den här säsongen och kontraktet går ut efter säsongen.

Därmed är det många storklubbar runtom i Europa som sägs vilja ge svensken ett kontrakt till nästa säsong. Real Madrid har nämnts i diskussionen, men framför allt har England pekats ut som en möjlig destination för Zlatan.

Mourinho har ringt upp Zlatan

Och enligt franska Le 10 Sport så verkar Manchester United vara den klubb som Zlatan mest troligt hamnar i om han lämnar PSG.

Tidningen är nämligen övertygad om att demontränaren José Mourinho kommer att ta över United efter säsongen, då ledningen i klubben är missnöjd med resultaten under Louis van Gaal. Och Mourinho ska redan nu ha ringt upp Zlatan och aviserat att han ämnar satsa på Zlatan som central anfallare till nästa säsong.

Hur Zlatan ska ha ställt sig till erbjudandet framgår inte. Men duon jobbade tillsammans i Inter och Zlatan har tidigare talat sig varm om sin relation med Mourinho.

Zlatan vill inte prata om framtiden

Det är dessutom fortfarande oklart huruvida Zlatan kommer att lämna PSG efter säsongen eller inte. Han har skjutit på att prata om sin framtid vid flera tillfällen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag