Mourinhos mäktiga finalplan för Zlatan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: South/Si/Rex/Shutterstock / SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK

Manchester United får fortsätta jakten i Europa League utan skadade Zlatan Ibrahimovic.

Men tränaren José Mourinho hoppas på att laget säkrar titeln på Friends arena – för svenskens skull.

– Jag hoppas att han kan få lyfta trofén tillsammans med vår lagkapten, säger Mourinho enligt Manchester Evening News.

Europa League-finalen avgörs 24 maj på Friends arena i Solna.

Förhoppningarna om att få en svensk som spelar finalen i Sverige har varit stora då Manchester United stormat fram genom gruppspel och slutspel. Men efter Zlatan Ibrahimovics skada återstår nu hoppet till John Guidetti.

Hans Celta Vigo slog ut Genk i kvartsfinal och ställs nu – mot just Manchester United i semifinal.

– Det vore som en askungesaga att få spela finalen på Friends arena i min hemstad Stockholm. Det vore fantastiskt för en Stockholmsbo att få chansen att kliva in på planen i den matchen, men den platsen måste förtjänas, säger John Guidetti till Uefas hemsida.

"Hoppas han får lyfta trofén"

Samtidigt är José Mourinho förhoppningsfull inför mötet med Celta Vigo. Manchester Uniteds tränare har sedan tidigare uttryckt sitt stöd för Zlatan Ibrahimovic under rehabiliteringsprocessen. Nu hoppas han att hans lag kan vinna titeln åt svensken – på just Friends arena.

– Jag hoppas att vi kan nå finalen och få åka till hans (Zlatans) arena. Jag hoppas att han kan få lyfta trofén tillsammans med vår lagkapten, säger Mourinho till BeinSport enligt Manchester Evening News.

Enligt Daily Mail så bekostade Manchester United såväl resan till Pittsburgh som arvodet till knäspecialisten Freddie Fu, som opererade Zlatan. United kommer även att ta hand om svensken även framöver, skriver tidningen.