José Mourinho. Foto: Bpi/Rex ShutterstockJosé Mourinho. Foto: Bpi/Rex Shutterstock
José Mourinho. Foto: Bpi/Rex Shutterstock
Zlatan Ibrahimovic. Foto: DAVE THOMPSONZlatan Ibrahimovic. Foto: DAVE THOMPSON
Zlatan Ibrahimovic. Foto: DAVE THOMPSON
Foto: DAVE THOMPSONFoto: DAVE THOMPSON
 Foto: DAVE THOMPSON
Foto: Andrew Yates / REUTERS BILDBYRÅNFoto: Andrew Yates / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: Andrew Yates / REUTERS BILDBYRÅN

Mourinho: "Det är en extrem situation"

Publicerad

Manchester United befinner sig i en "världsunik" situation enligt tränaren José Mourinho.

Han syftar till att både Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo åkte på skador som stoppar dem från spel för resten av säsongen.

– Det är en extrem situation, säger Mourinho.

Trots den digra skadelistan kunde Manchester United på ett imponerade sätt försvara sig till 0-0 mot Manchester City i torsdagens derby.

Men det kostade. Tim Fosu-Mensah skadade sig trots ett kort inhopp och dessutom åkte Marouane Fellaini på ett rött kort som ger honom en avstängning på tre matcher.

Trots de färska skadorna så valde Mourinho att kommentera en för honom helt ny situation. Den gällande Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojos svåra knäskador som de ådrog sig i matchen mot Anderlecht.

– Vi har hamnat i en extrem situation och det måste vara unikt i världsfotbollen med två korsbandsskador i samma match. Innan i min karriär på 17 år har jag bara upplevt att en av mina spelare har skadat korsbandet. Nu hade vi två i samma match - så vi hade väldigt mycket otur, säger han till klubbens hemsida.

Mourinhos skämt: Kan spela själv

– De andra småskadorna vi har (På Paul Pogba och Antonio Valencia) är skador som beror på trötthet på grund av tätt matchande, det är normalt.

Framför allt är det på försvarssidan som United har problem inför Swanseamatchen. Just nu har han väldigt få tillgängliga försvarare (Eric Bailly, Daley Blind och Axel Tuanzebe), vilket fick Mourinho att föreslå en något oortodox lösning.

– Jag jobbar hårt på gymmet, så jag kan själv vara ett alternativ. Mourinho och Tuanzebe som mittbackspar mot Swansea, skämtar portugisen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag