Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Moura hattrickhjälte i Tottenhams kross

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOE TOTH/BPI/REX / JOE TOTH/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Harry Kane och Dele Alli borta.

Då klev Lucas Moura fram för Tottenham.

Brassen gjorde hattrick när Spurs krossade Huddersfield med 4-0.

– Jag är så lycklig över att det gick så bra i dag , säger han.

Spurs verkar sannerligen stortrivas på nya hemmabygget Tottenham Hotspur Stadium. Under lördagen kom tredje raka segern på den nya arenan då Huddersfield krossades med hela 4-0. 

Detta trots att Mauricio Pochettinos gäng saknade två offensiva nyckelspelare i Harry Kane och Dele Alli, som båda skadade.

Victor Wanyama öppnade målskyttet i mitten av den första halvleken då han vackert rundade målvakten Ben Hamer och rullade in 1-0-målet. Bara minuter senare löpte sig Lucas Moura fri i djupet och tryckte in bollen, ottagbart i målvaktens högra hörn. 

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Tottenham – direkt i Messenger 

 

Tottenham krossade Huddersfield

Tre minuter från slutet gjorde brassen 3-0 och på tilläggstid fullbordade han sitt hattrick efter ännu en djupledslöpning. Avslutet satt stensäkert i nättaket.

– Vilka avslut han har, säger experten Glenn Strömberg i Viasats sändning.

Strömberg imponeras över den mentala stycka som Mauricio Pochettinos gäng visar upp. I veckan besegrade de Manchester City i den första CL-kvarten och trots tunga avbräck så fortsätter de leverera.

– Tidigare har det sagts att de inte har huvudet. Men det här laget viker inte ner sig. De har starka huvuden och är inte mesiga längre. De är vinnarskallar, säger Strömberg.

Lucas Moura tror på avancemang i CL

Tottenhams tränare Mauricio Pochettino har ingenting att klaga på efter krossen i London.

– Jag är mer än nöjd. Fotboll handlar om laget, om kollektivet. Det är klart: Vi hade några skador efter City-matchen, på Kane och Dele Alli, och vi var tvungna att göra ett par byten. Vi har en tuff period framför oss och vi behöver fräscha ben. Dagens insats var väldigt professionell, säger argentinaren.

Hattrickskytten Lucas Moura tror att dagens insats kan visa sig bli avgörande i den avgörande CL-kvarten mot Manchester City framöver.

– Nu har vi en bra match I Manchester framför oss. Nu måste vi ladda om och förbereda oss på bästa sätt. Det blir tufft, men spelar vi som vi gjorde i dag har vi en bra chans att gå vidare, säger han till BBC.

Angående sin egen insats mot Huddersfield konstaterar han:

– Det är mitt jobb att hjälpa laget och göra mål. En anfallare behöver göra mål. Jag tränar hårt hela tiden och jag är så lycklig över att det gick så pass bra i dag.

 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se