Foto: Dimitris Legakis / Epa / Tt
 Foto: Dimitris Legakis / Epa / Tt

Modou Barrow köps loss för 20 miljoner

Publicerad

Modou Barrow går från klarhet till klarhet.

I går fick han chansen från start för första gången – och blev målskytt direkt när Swansea besegrade Tranmere Rovers med 6–2 på bortaplan.

Nu är det dessutom klart att Swansea köper loss Barrow från Östersunds FK.

Prislappen: 20 miljoner kronor.

– Det verkar som att det bara är lite detaljer kvar att lösa innan det är klart, säger Barrow till SportExpressen.se.

Det var i slutet av augusti som Östersund släppte sin succéanfallare Modou Barrow till Premier League-klubben Swansea. I första hand handlade det om ett lån med köpoption.

Nu ser Swansea ut att utnyttja den är optionen.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se får Östersunds FK sammanlagt 20 miljoner kronor för affären. Fem miljoner kronor för utlåningen och ytterligare 15 miljoner för övergången.

– Det verkar som att det bara är lite detaljer kvar att lösa innan det är klart, säger Barrow när SportExpressen.se når honom efter Swanseas FA-cup-möte med Tranmere Rovers.

"Allt är jättebra"

Hans Swansea vann matchen med 6–2 och Barrow gjorde själv ett av målen.

– Befetimbi Gomis fick bollen vid den bortre stolpen och jag läste att han aldrig skulle kunna sätta ett avslut från det läget så jag stack till den andra stolpen och fick en perfekt passning som jag bara kunde peta in i mål, säger Barrow som trivs ypperligt i Swansea.

– Allt är jättebra här. Jag har min tjej och min dotter med mig så det känns som hemma.

• Hur tycker du din första tid i laget har varit?

– Det går framåt. Jag jobbar hårt varje dag på träningarna och väntar på mina chanser. Det känns som att det går framåt.

• Har tränaren sagt vad han har för plan med dig?

– Än så länge tränar jag bara på och han pushar mig hela tiden på träningarna. Vi har inte diskuterat min roll så mycket.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag