Mino Raiola och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Jens L'EstradeMino Raiola och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Jens L'Estrade
Mino Raiola och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Jens L'Estrade
Det är cirka två veckor sedan Ibrahimovic skadade sig i en Europa League-match. Foto: SIMON STACPOOLEDet är cirka två veckor sedan Ibrahimovic skadade sig i en Europa League-match. Foto: SIMON STACPOOLE
Det är cirka två veckor sedan Ibrahimovic skadade sig i en Europa League-match. Foto: SIMON STACPOOLE
Foto: PETER POWELL / EPA / TTFoto: PETER POWELL / EPA / TT
 Foto: PETER POWELL / EPA / TT
Foto: MATT MCNULTYFoto: MATT MCNULTY
 Foto: MATT MCNULTY

Mino Raiola: "Zlatan
skrattar bara åt det"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovics knäoperation var lyckad.

Så lyckad att han enligt agenten Mino Raiola kommer att komma tillbaka snabbare än förväntat.

– Det kommer att gå snabbare än vad alla tror, säger Raiola.

Det var i Europa Leaguematchen mot Anderlecht som olyckan var framme för Zlatan Ibrahimovic. Han föll illa, skadade sig allvarlig och reste nyligen till USA för att opereras.

En operation som blev framgångsrik. Under natten mot tisdagen släppte Zlatans agent Mino Raiola ett pressmeddelande med ett tydligt budskap.

"Zlatan Ibrahimovic har genomgått en lyckad knäoperation. Han kommer att komma tillbaka OCH SKADAN INNEBÄR INTE SLUTET PÅ HANS KARRIÄR".

Mino om Zlatan: "Är inte en människa"

När SportExpressen når Raiola kommer han med ytterligare positiva besked gällande Zlatans skada.

– Vi stannar i USA med de här läkarna. Så tar vi det dag för dag. Det är en normal rehabperiod som väntar nu. Man tar det väldigt lugnt, framför allt nu de första dagarna efter operationen, säger Raiola.

Hur mår Zlatan nu?

– Han är ett djur. Han mår bättre än någonsin, han kunde inte må bättre än så här.

Trots allt som har hänt?

– Starka människor är starka när de behöver vara starka. Inte när det går lätt för dem. Tror du att en 15 år lång karriär där han har varit stark bara var teater?

Nej. Självklart inte. Men som människa kan man ju bli nedslagen av en så svår skada.

– Han är inte en människa.

Ilskan mot spekulationerna: "Det är totalt skitsnack"

Raiola berättar att Zlatan, sin vana trogen, är positivt inställd till sin fortsatta fotbollskarriär. Även om han inte vill kommentera var Zlatan ska spela nästa säsong.

– Han är stark, han är positiv och det finns inga problem alls. Vi vet att han kommer komma tillbaka. Vi vet att han kommer överraska hela världen igen. Okej? Alla som inte har trott på honom kommer att bli överraskade, alla som har trott på honom kommer känna att det är som vanligt.

Vet ni om rehabiliteringstiden har förändrats?

– Ja, vi vet det, men vi håller det för oss själva för att vi vet att det kommer att spekuleras om det. Men det kommer att gå snabbare än vad alla andra tror.

Och Raiola ger inte mycket för spekulationerna kring att skadan skulle vara så allvarlig att Zlatans karriär skulle vara över.

Den holländska agenten blir till och med arg över spekulationerna.

– Jag visste från första dagen jag såg honom efter skadan att det inte skulle bli några problem. Den internationella pressen trodde att karriären skulle vara över. Det är totalt skitsnack. Kanske skulle det vara så för någon annan, men inte för honom.

Hur har Zlatan reagerat på spekulationerna om att det här skulle innebära slutet på hans karriär?

– Som mig, han skrattar åt det.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag