Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljardaffären: Nära krossa PL-rekordet

Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK / RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

De har utklassats av Manchester-klubbarna.

Kanske vänder det nu.

Liverpool väntas ”krossa Premier League-rekordet” i en minst sagt lukrativ deal med Nike, skriver Daily Mirror. 

Inför säsongen skrev Manchester City ett avtal med sportvarujätten Puma.

Värdet? Nästan 770 miljoner kronor per år.

Hisnande summor, så klart, men ändå rår de regerande mästarna inte på stadsrivalen Manchester United – som får 887 miljoner kronor per säsong av Adidas. 

Liverpool har under lång tid legat långt efter sina konkurrenter när det kommer till dräktavtal, men nu pekar mycket mot att maktbalansen håller på att jämnas ut.

Det är ingen hemlighet att Liverpools nuvarande kontrakt med New Balance – värt 532 miljoner per år – går ut efter säsongen och att Champions League-mästarna sonderar terrängen efter en ny sponsor. Nu skriver Evening Standard att Nike är storfavorit till att få leverera Liverpools dräkter de kommande åren.

Liverpool nära tidernas rekord i Premier League

Enligt tidningen kommer avtalet med Nike att ”krossa tidernas Premier League-rekord” och vara värt ”betydligt mycket mer” än Uniteds 887-miljonersdeal med Adidas.

Under större delen av 90-talet och 00-talet var det just Adidas som hade avtal med Liverpool, men med tanke på den tyska gigantens nyskrivna superdeal med Arsenal anses det inte vara troligt att man ska kunna utmana Nike – som de senaste åren tappat Manchester United, Arsenal och Manchester City.

Enligt uppgifter i England är en deal med Liverpool givetvis attraktiv och Jürgen Klopp lyfts fram som en av anledningarna bakom Nikes intresse.

Den omåttligt populäre tränaren bär, till skillnad från majoriteten av sina kolleger, inte kostym under matcherna, utan syns alltid i kläder från klubbens dräktsponsor. 

 

LÄS MER: Klopps deadline day-besked: ”Jag menar det” 

 

LÄS MER: Nya vändningen: Barça ger nu upp Neymar 

 

LÄS MER: Duo lämnar Uniteds frysbox - för Serie A-flyttar