Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mihajlovics stöd till Raneiri: "Är absurt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mihajlovic tränar italienska Torino.
Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Claudio Ranieri fick sparken i slutet av förra veckan.
Foto: James Marsh / JAMES MARSH / BACKPAGE IMAGES LT DPPI AGENCE DE PR

Claudio Ranieri fick sparken av Leicester City. Men samtidigt sluter fotbollsvärlden samman och det är många som uttrycker sitt stöd till italienaren.

En av dem är tidigare Inter- och Lazio-spelaren och numera Torino-tränaren Sinisa Mihajlovic.

– Leicester-spelarna borde tvingas att spela utan en tränare resten av säsongen. Behandlingen av Ranieri är absurd, säger Mihajlovic enligt The Mirror.

Det fortsätter att blåsa hårt kring den krisdrabbade klubben Leicester efter att klubbledningen valde att sparka italienaren Claudio Ranieri under uppmärksammade omständigheter.

Brittisk press har redan skrivit om en uppseendeväckande incident där klubbägaren Vichai Srivaddhanaprabha ska ha öppet pratat om beslutet att sparka tränaren på en flottig vinaffär. Samtidigt har fotbollsvärlden slutit samman och uttryckt sitt fulla stöd för Claudio Ranieri.

Mihajlovic kritiserar Leicester

En av dem är serben Sinisa Mihajlovic som under sin aktiva karriär bland annat spelade för Inter och Lazio - men som i dag tränar italienska Serie A-laget Torino där bland annat Joe Hart spelar.

– Brittiska tidningar antyder att spelarna haft en stor inverkan på klubbens beslut att sparka Ranieri. Om det stämmer, så förtjänar Leicester-spelarna att spela utan en tränare för resten av säsongen, säger Mihajlovic enligt The Mirror.

– Det är helt otroligt. Tyvärr så tar engelska klubbar efter gamla italienska vanor, det finns ingen tacksamhet eller erkännande inom fotbollen. Jag ser Claudio som en vän. De borde resa en staty av honom i staden, säger serben bestämt.