Mason Greenwood spårlöst borta efter misstänkta våldtäkten

Mason Greenwood ser ut att ha spelat sin sista Manchester United-match.
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA
Greenwood med Cristiano Ronaldo.
Foto: PHIL NOBLE / BILDBYRÅN

Manchester United går in i den nya säsongen utan Mason Greenwood.

20-åringen, som utreds för misstänkt våldtäkt och mordhot mot sin exflickvän, har knappt synts till på ett halvår.

Nu väcks frågetecken i England kring supertalangen.

”Det finns knappt ett spår kvar av honom”, skriver brittiska tidningen Mirror.

De allvarliga anklagelserna mot Mason Greenwood blev kända i slutet av januari och slog ner som en bomb i fotbollsvärlden.

Flickvännen Hariett Robson publicerade ljudfiler och bilder på sig själv med blodigt ansikte och blåslagen kropp, och skrev i ett inlägg:

”Till alla som vill veta vad Mason Greenwood faktiskt gör mot mig”.

Manchester United stängde därefter av spelaren och därefter greps han av polis, misstänkt för våldtäkt och mordhot. 

Sju månader senare är det tyst. 

Inga nya uppgifter har kommit kring händelsen, Greenwood är fortsatt frisläppt mot borgen och polisutredningen mot honom är pågående. 

Enda bilden på Mason Greenwood

Den tidigare engelska landslagsmannen har under tiden inte spelat någon fotboll alls.

Faktum är att allmänheten knappt har sett till Mason Greenwood – och nu väcks frågor kring hans ”försvinnande”. Tidningen Mirror beskriver det som att ”persiennerna är neddragna, han blir sällan sedd och det finns knappt ett spår kvar av honom”.

Enda gången Mason Greenwood har synts till i offentligheten sedan han släpptes ur häktet var i april, då han fångades på bild när han satt i sin bil. Greenwood hade försökt inte bli igenkänd och bar en balaklava. Bilden publicerades i flera brittiska medier, däribland The Sun.

När journalister från tidningen i veckan besökte bostadsområdet där han bor berättade en granne att han ”sällan ser honom”. En annan visste inte ens att Mason Greenwood bor där.

Även i fotbollens värld har spåren efter stortalangen, som trots sin ringa ålder noterats för 129 matcher och 35 mål i Manchester Uniteds a-lag, börjat tyna bort.

Den första, och hittills enda, bilden som har nått offentlighetens ljus.
Foto: Skärmdump/The Sun

Lönen: En miljon kronor – i veckan

Manchester United har förutom att stänga av Greenwood från spel också stoppat all tröjförsäljning med hans namn på ryggen. Engelsmannen har bland annat blivit bortblockad från tv-spelet FIFA 23 och Nike har efter anklagelserna sagt upp hans sponsoravtal.

Den enda ledtråden till att Mason Greenwood fortfarande tillhör Manchester United är att hans profil finns kvar listan över truppens spelare på hemsidan.

Manchester United är enligt kontraktet tvingade att fortsätta betala ut lön till Greenwood på nästan en miljon kronor – i veckan. 

”Den här utredningen kan dra ut på tiden och, oavsett vilken utgång som kan stå klar om flera år, är hans rykte för evigt påverkat. United fortsätter utan honom, väntandes på att lagens rätt ska ta vid”‚ skriver Mirror.

TV: Se när Haaland presenteras – och skräms av konfettikanon