Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Martinez stoppas av belgiska landslaget

Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Roberto Martinez kunde göra en comeback på tränarposten i Everton.

Men hans nuvarande arbetsgivare, det belgiska fotbollsförbundet, stoppade återföreningen då de vill ha fullt fokus på VM 2022, enligt The Guardian.

De fick tillslut nog.

Rafa Benitez resultat som tränare för Everton var långt ifrån godkända och ledningen sparkade honom under söndagen, efter att Liverpool-klubben parkerade på en 16:e plats i ligan.

Nya tränarrykten började snabbt florera, och ett namn som nämndes var en person som har tränat Everton tidigare, Roberto Martinez.

Martinez hade en lyckad sejour i klubben mellan 2013 till 2016. Efter det fick han jobbet som förbundskapten för det belgiska landslaget, som han även tog VM-brons med 2018.

Spanjoren har en dubbelroll som förbundskapten och teknisk direktör i det belgiska herrlandslaget. 

Förbundet stoppade övergången

Trots det har Everton närmat sig det belgiska fotbollsförbundet med förfrågan om Martinez kan ta över Everton som interrimtränare, tills säsongen är över, enligt The Guardian. Under denna period har det belgiska landslaget endast en träningsmatch.

Men förbundet avslog Evertons förslag och stoppade övergången då de vill ha fullt fokus på kommande världsmästerskap som spelas under vintern 2022 i Qatar.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset