Mardrömsstart – då vände Liverpool allt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA
Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Liverpool fick en mardrömsstart, men vände och vann med 2-1 mot Bournemouth.

Är formsvackan över nu?

– Självförtroende är inget man bara får, stoppar i fickan och har kvar resten av livet, säger Jürgen Klopp.

Med tre förluster på de fyra senaste matcherna har Liverpool visat sig mänskliga.

Men nu är man tillbaka på vinnarspåret.

Laget fick förvisso en mardrömsstart hemma mot Bournemouth, där gästerna tog ledningen genom Callum Wilson redan i den nionde minuten. Liverpool skulle dock lyckas komma tillbaka redan under den första halvleken – och de var de stora offensiva stjärnorna som skulle göra jobbet.

Mohamed Salah kvitterade i den 25:e och knappt tio minuter senare var det dags igen. Den här gången utnyttjades ett bolltapp på mittplan och Sadio Mané friställdes med en perfekt djupledsboll. Senegalesen var sen iskall framför mål och placerade in 2-1 invid Aaron Ramsdales vänstra stolpe.

– Det är de stora drakarna som gör mål för Liverpool, säger kommentatorn Anders Bjuhr i Viasat.

Liverpool jagar tidernas poängrekord

Liverpool stormar mot sin första Premier League-titel någonsin och är i och med lördagens seger uppe i 82 poäng med nio omgångar kvar. Man är således 19 poäng ifrån 101, vilket skulle innebära ett nytt ligarekord.

Manchester City tog 100 poäng säsongen 2017/2018.

– Jag vet vad killarna är kapabla till, men det är de som spelar, inte jag. Vi har sagt det förut, självförtroende är inget man bara får, stoppar i fickan och har kvar för resten av livet. Det kommer och går, säger tränaren Jürgen Klopp till BBC.

Han fortsätter:

– Man måste kämpa hårt. Det är alltid det primära. Vi har 82 poäng nu, vilket är väldigt bra. Men vi måste fortsätta kämpa och ge alla en ordentlig match. Det gjorde vi i dag.