Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömmen: Stjärnorna kan missa sex matcher

Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK / MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Titta bort Jürgen Klopp. 

Nästa säsong så anordnas Afrikanska mästerskapet på nytt under vintern. 

Något som innebär att Liverpool kan tvingas klara sig utan Sadio Mané, Mohamed Salah och Naby Keita en längre tid. 

Afrikanska mästerskapet var länge ett mästerskap som tränarna till olika klubbar runtom i Europa ogillade kraftigt. Anledningen? Det avgjorde i januari-februari, då ligaspelet fortsatte som vanligt. 

Men efter 2017 så flyttade mästerskapet till sommartid och 2019 avgjordes Afrikanska mästerskapet mellan den 21 juni och 19 juli. 

Grundplanen var att 2021 års upplaga skulle avgöras i Kamerun mellan den 11 juni och 9 juli nästa år - men nu väljer det afrikanska fotbollsförbundet att flytta mästerskapet till vintern på nytt. 

Afrikanska mästerskapet flyttas - Liverpool drabbas hårt

Enligt BBC:s reporter Mimi Fawaz beror det främst på två anledningar. Dels för att sommaren i Kamerun traditionellt är regnsäsong och därför inte optimalt för fotbollsspelande. Dessutom ska de bero på att Fifa lagt klubblags-VM under sommaren. 

Afrikanska mästerskapet 2021 kommer att spelas mellan den 9 januari och sjätte februari. 

För storklubbar runtom i Europa innebär detta att de på nytt kan tvingas klara sig utan sina afrikanska stjärnspelare i upp till sex matcher. 

I Premier League är det en klubb som på förhand drabbas väldigt hårt - och det är Liverpool. Tre av klubbens stora stjärnor är afrikaner, Sadio Mané, Mohamed Salah och Naby Keita. Nästa säsong kan de gå förlorade för Liverpool under en längre tid. 

Andra stora namn som försvinner från Premier Leaguespel är Manchester Citys Riyad Mahrez, Leicesters Wilfried Ndidi samt Arsenalduon Pierre-Emerick Aubameyang och Nicolas Pépé.