Foto: Laurence GriffithsFoto: Laurence Griffiths
 Foto: Laurence Griffiths
Foto: Matt West/Bpi/Rex/ShutterstockFoto: Matt West/Bpi/Rex/Shutterstock
 Foto: Matt West/Bpi/Rex/Shutterstock

Marcus Rashford fortsätter att frälsa

Publicerad

Marcus Rashford fortsätter att frälsa Manchester United.

18-åringen gjorde två mål på tre minuter och knäckte topprivalen Arsenal.

Nu hyllas han av hela England.

Ungdomstalangen Marcus Rashford hade en succédebut mot Midtjylland i Europa League i veckan. Han fick hoppa in på ett fullsatt Old Trafford när Anthony Martial överraskande blev skadad under uppvärmningen och tackade för ansvaret genom att sensationellt göra två mål i sin debut.

Nu har han även gjort två mål i sin Premier League-debut.

Rashford gjorde två mål på bara tre minuter när Arsenal besegrades med 3-2.

Det första målet i toppmötet sköt han in efter att Gabriel misslyckats med att rensa bort ett inlägg.

Det andra målet kom bara tre minuter senare då han till hemmasupportrarnas stora jubel kallt kunde nicka in 2-0 på Jesse Lingards inlägg.

Efter 65 minuter kunde han dessutom snyggt spela fram till Ander Herrera som sköt in 3-1 via Laurent Koscielny.

Redan efter en kvart visade ungdomstalangen sina kvalitéer när han dribblade sig förbi två Arsenalspelare och drogs ned bara centimeter från straffområdesgränsen.

Målen i toppmötet får stor uppmärksamhet i England.

"Var i hela friden har Rashford gömts undan tidigare", undrar bland annat den tidigare målkungen Gary Lineker, nu BBC-expert.

När 18-åringen byttes ut i 80:e minuten fick han också en stående ovationer från hemmafansen på Old Trafford.

Danny Welbeck och Mesut Özil gjorde Arsenals reduceringsmål. Förlusten betyder att Arsenal nu är fem poäng efter ligaledarna Leicester. De är också tre poäng efter ligatvåan och ärkerivalen Tottenham.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag