Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mångmiljardären: Ska köpa Arsenal nästa år

Aliko Dangote vill köpa Arsenal.Foto: SUNDAY ALAMBA / AP TT / NTB SCANPIX
Nuvarande Arsenalägaren Stan Kroenke.Foto: REX/IBL
Foto: PAUL DENNIS/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK / PAUL DENNIS/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Arsenalägaren Stan Kroenke är inte populär bland supportrarna.

Nu har Afrikas rikaste man, Aliko Dangote, berättat om sin plan:

Nästa år vill han köpa Premier League-klubben.

Arsenals kris är bekant för de flesta fotbollsintresserade. Laget ligger för närvarande på tionde plats i tabellen och går mot fjärde säsongen utan spel i Champions League. Dessutom så har klubben haft tre tränare den senaste månaden, om Fredrik Ljungbergs korta tid som tjänstgörande räknas in.

Nu hoppas Afrikas rikaste man, Aliko Dangote, 62, på att bli den klassiska klubbens frälsare. Han har sedan tidigare uttryckt sitt intresse för att köpa laget, men nu ger han en tidsplan för att ta över, enligt The Mirror.

– Det är ett lag som jag vill köpa en dag, men vad jag fortsätter säga är att vi har projekt till ett värde av 20 miljarder dollar som vi måste koncentrera oss på, säger Dangote.

– Jag försöker bygga färdigt företaget, men under 2021 så kan vi kanske göra det.

Värd 80,5 miljarder

Aliko Dangote, som är ett fan av Arsenal, håller just nu på att bygga ett av världens största oljeraffinaderier. Oljemagnaten har tillgångar till ett värde av över 80 miljarder kronor.

Nuvarande ägaren Stan Kroenke kallas hånfullt ”silent Stan” – det vill säga tyste Stan – av supportrarna efter att sällan ha synts till i Arsenalsammanhang. Han äger också NFL-laget Los Angeles Rams, NBA-laget Denver Nuggets, NHL-laget Colorado Avalanche och e-sportlaget Los Angeles Gladiators.

Redan 2018 så lovade Aliko Dangote att en dag ta över Arsenal.

– Även om någon annan köper det så kommer vi gå för det, sa han då.