Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mane uppges bli Messis ersättare

Foto: GEPA PICTURES/ JASMIN WALTER / GEPA BILDBYRÅN
Foto: SZWARC HENRI/ABACA / STELLA PICTURES/SZWARC HENRI/ABACA

Lionel Messi har uttryckt att han vill lämna Barcelona. 

Därför har klubben börjat kolla på en ersättare. Liverpools Sadio Mane sägs vara villig att axla det tunga ansvaret. 

Efter att Lionel Messi meddelat att han vill lämna Barcelona har klubben börjar leta efter ersättare. Sadio Mane har varit en stor del av Liverpools succé under de senaste säsongerna. Enligt uppgifter ska stjärnan vara villig att ta över Messis roll i Barcelona, men den spanska klubben måste då möta Manes prislapp som ligger på drygt 1,2 miljarder kronor, skriver TMW som Sport.es hänvisar till. 

Mane är en stor anledning till Liverpools framgångar under de senaste säsongerna. Under säsongen 2019-20 noterades stjärnan för 22 mål på 47 matcher, vilket hjälpte Liverpool att ta sin första ligatitel på 30 år. 

Real Madrid har försökt värva Mane

Det är dock flera klubbar som har visat intresse för 28-åringen. Real Madrid har försökt värva Mane tidigare, men kunde inte erbjuda de pengarna som Liverpool då krävde.  

Mane har tidigare spelat under Barcelonas nya tränare Ronald Koeman under duons sejour i Southampton. 

Messi har bland annat vunnit fyra Champions League-titlar och tio spanska ligatitlar under sin tid i Barcelona. Kontraktet med Barcelona löper ut sommaren 2021.