Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Manchester United tog segern i PL-premiären

Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN

Innan premiären hade Leicester målats upp som en riktig värdemätare för Manchester United.

Laget klarade testet, med Victor Nilsson Lindelöf i backlinjen, galant.

Leicester hade sina chanser. Med en kvart kvar av matchen visade David De Gea att VM-slutspelets svaga form just bara var en dipp i formkurvan när han klistrade ett skott från nära håll av Leicesters Demarai Gray.

Paul Pogba gav Manchester United bästa möjliga start när han redan efter tre minuter fick chansen från straffpunkten. Fransmannen, med ett rykande färskt VM-guld i bagaget, trippade långsamt fram mot bollen och slog kyligt in straffen bakom Kasper Schmeichel i Leicesters mål. 

– Vi visste att det skulle bli svårt. Jag kom tillbaka i måndags. Så det var tufft för benen och konditionen det här, säger Paul Pogba i Viasat efter matchen.

– Det var inte den bästa matchen, men det är normalt. Vi har inte spelat så länge tillsammans efter sommaren. Jag vill fortsätta utvecklas, jag vill vinna troféer.

Luke Shaw utökade

Ett par minuter efter De Geas fina räddning i andra halvlek utökade Luke Shaw Uniteds ledning till 2-0. Den tidigare så utskällde vänsterbacken ser ut att bli Mourinhos förstaval på positionen den här säsongen och tackade för förtroendet på bästa sätt.

Leicester skulle få ett tröstmål på tilläggstid. James Vardy var påpassligt framme efter en stolpträff och nickade in slutresultatet 2-1.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!