Foto: South/Si/Rex/Shutterstock / SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: South/Si/Rex/Shutterstock / SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: South/Si/Rex/Shutterstock / SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: Bpi/Rex/Shutterstock / BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: Bpi/Rex/Shutterstock / BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: Bpi/Rex/Shutterstock / BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Manchester United förlorade mot Arsenal

Publicerad

Tre mardrömsminuter sänkte Manchester United – utan Zlatan Ibrahimovic.

Förre United-spelaren Danny Welbeck fastställde slutresultatet till 2-0 – och firade målet stort mot sitt förra lag.

– När man gör mål så måste man få vara glad – det är helt normalt, säger Welbeck till BBC.

Efter matchen dyker dock bilder upp – där man kan se att Arsenal-spelarna sitter och glufsar i sig godis på bänken.

Zlatan Ibrahimovic är fortsatt skadad och tvingas se sitt Manchester United pendla i prestationerna.

Efter segern mot Celta Vigo i veckan väntade en prestigematch borta mot Arsenal.

Och då föll laget ihop.

Visserligen var José Mourinhos mannar sällan utspelade mot Arsenal – men hemmalaget var blixteffektiva under en treminutersperiod i början av andra halvlek.

I 54:e minuten fyrade Granit Xhaka av ett hårt skott styrdes på Ander Herreras rygg och gick över De Gea – och in i mål. Blott tre minuter senare fick spanjoren vittja nätet igen. Ett inlägg från Alex Oxlade-Chamberlain från höger nådde fram till före detta Manchester United-spelaren Danny Welbeck som nickade in 2-0.

Kort efter 2–0-målet började bilder cirkulera på sociala medier. Men bilderna visar inte bara en gestikulerande José Mourinho – de visar också att Arsenal-spelarna firade ledningen med en påse med Maltesers på bänken.

 

"Fullt naturligt"

Anfallaren firade målet mot sitt förra lag stort. 2-0 blev också slutresultatet.

– Jag växte upp i nordvästra England och det kommer alltid vara en speciell plats för mig. Men när jag kliver in på planen så är lägger jag de känslorna åt sidan. Om man gör mål så blir man glad. Det är fullt naturligt, säger Welbeck till BBC.

Arsenal ligger därmed endast två poäng efter Manchester United med en match mindre spelad. Man United är i sin tur fyra poäng efter Manchester City som ligger på fjärdeplats i Premier League – den sista Champions League-platsen.

– Det var otroligt viktigt att få den här segern. Om man ser till vår position i tabellen så behöver vi ligga högre. Men den här segern som kommer vi att få en fin avslutning på säsongen, förhoppningsvis, säger Welbeck.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag