Manchester United bänkar Harry Maguire mot Arsenal

Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA

Harry Maguire fick utså bombhot efter förlusten mot Liverpool.  

Nu uppger The Athletic att den ifrågasatte lagkaptenen bänkas i Uniteds stormöte med Arsenal. 

Samtidigt har polisen steppat upp sitt säkerhetsarbete kring försvararen. 

Harry Maguire har fått utså hård kritik för sina prestationer den här säsongen. Från Unitedledningen har dock förtroendet varit intakt och inför matchen mot Liverpool tisdags svarade Maguire kritikerna. 

– Jag har gjort ett par dåliga matcher den här säsongen men jag hade inte startat varje match för Manchester United om jag alltid var dålig, sa Maguire då. 

Bänkas efter bombhotet 

Rivalmötet slutade med en 4-0-förlust och efteråt haglade åter kritiken mot Maguire som även fick utså bombhot mot sin bostad, där han bor med sin fru och sina två barn.  

”Det genomfördes ingen evakuering men som en försiktighetsåtgärd har polisens bombhundar besökt adressen i eftermiddags”, sa polisen i ett uttalande under torsdagskvällen.  

Uppgifterna bekräftades även av en talesperson för Maguire som samtidigt uppgav att stjärnan fortsatt att förbereda sig inför lagets stormöte med Arsenal. 

– Under det senaste dygnet har Harry tagit emot ett seriöst hot mot sin familjs hem. Det är rapporterat till polisen som tittar på fallet, sa personen. 

Enligt The Athletic har säkerhetsapparaten kring stjärnan nu förstärkts. Maguire har också uppgett att han vill resa med laget till London. Samtidigt skriver tidningen att tränare Ralf Rangnick tagit beslutet att bänka spelaren. Vidare skrivet tidningen att det ger Maguire ”ett välbehövligt avbrott”.  

Harry Maguire blev världens dyraste förvarare när han värvades från Leicester för hela 950 miljoner kronor sommaren 2019. 29-åringen har spelat 35 matcher för Manchester United den här säsongen.