Foto: GARETH FULLER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: GARETH FULLER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: GARETH FULLER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GARETH FULLER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: GARETH FULLER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: GARETH FULLER / AP TT NYHETSBYRÅN

Manchester City vann i premiären

Publicerad

Manchester City är favoriter att vinna Premier League efter en stark transfersommar. 

I kväll gick de in i årets säsong med att möta nykomlingen Brighton på bortaplan.

Och där hade man inga problem att vända hem med alla tre poäng. 

Manchester City har öppnat plånboken rejält under sommaren och totalt värvat spelare för 2,4 miljarder kronor. Det i kombination med en redan genuin trupp under ledningen av Pep Guardiola har gjort att klubben fått favorittrycket på sig inför årets säsong av Premier League.

I kväll kom säsongen så att inledas för City, och det med ett bortamöte mot ett bottentippat nykomlingslag i form av Brighton and Hove Albion. 

Programenligt så blev det också tre poäng till City efter att Sergio Aguero skjutit 1-0, och Lewis Dunk nickat in tvåan i egen målbur. 

Sjuk start på säsongen 

Den inledande helgen av Premier League har varit en händelserik sådan med flera matcher som redan hunnit med att bjuda på sjuka resultat och scener. 

I går vände Arsenal 2-3 till 4-3 i slutet av matchen mot Leicester - och i dag följde Liverpool upp det med att tappa tre poäng till Watford på övertid.

Och totalt har 25 mål kommit från de första åtta matcherna, ett snitt över tre mål per match i en liga som annars brukar bjuda på väldigt många målsnåla tillställningar. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag