Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man United-bossens hus attackerat i natt

Ed Woodward. Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/REX / PAUL GREENWOOD/BPI/REX/IBL REX FEATURES
En gruppering supportrar samlades utanför Woodwards hus.
Manchester United går igenom en tung säsong.Foto: SCOTT HEPPELL / REUTERS BILDBYRÅN

Det finns ett enormt missnöje gentemot Manchester Uniteds vd Ed Woodward.

Under tisdagskvällen gick det över gränsen.

Ett 30-tal maskerade anhängare till klubben attackerade Woodwards hus, enligt Daily Mirror. 

”Den som gjort sig skyldig till brott kommer att portas på livstid och ställas inför rätta”, skriver klubben i ett uttalande.

Manchester United har varit ett sjunkande skepp sen klubbikonen sir Alex Ferguson tackade för sig efter ligatiteln våren 2013.

Klubbens senaste ligatitel. Dessutom har man skulder på 2,5 miljarder kronor.

För närvarande är klubben på femteplats i Premier League, men formen är usel och senast fick man se sig besegrat av Burnley, och det på Old Trafford. Tränarrekryteringarna har uppenbarligen inte varit lyckade och fansen skriker efter klassvärvningar till den skadedrabbade truppen.

Mest ifrågasatt av dem alla är nog ändå ägarfamiljen Glazer och vd:n Ed Woodward.

Woodwards hem attackerat av huliganer

Klubbens vd har under lång tid fått utstå kritik av fansen och under tisdagskvällen valde en klick av supporterskalan att ta det hela till en helt annan nivå. Ett 30-tal maskerade anhängare till klubben attackerade Woodwards hus och tände bengaler, enligt Daily Mirror.

Tidningen skriver att händelsen, som inträffade kvällen innan ligacupsemifinalen mot stadsrivalen Manchester City, verkar vara orkestrerad av grupperingen ”The Men in Black”  och att Ed Woodward med familj inte befann sig i sitt hem då attacken inträffade.

Sent på tisdagskvällen kom Manchester United med ett officiellt uttalande.

”Manchester United har under kvällen informerats om incidenten utanför en av våra anställdas hem. Vi vet att fotbollsvärlden kommer stå enad bakom oss och vi samarbetar med Manchester-polisen för att identifiera förövarna bakom denna oberättigade attack”, skriver de och fortsätter:

”Alla som gjort sig skyldiga till brott eller som gör intrång på området kommer att portas på livstid av klubben och ställas inför rätta. Att fans uttrycker sina åsikter är en sak. Brottslig skadegörelse och försök att äventyra andras liv är en helt annan. Det finns helt enkelt ingen ursäkt för det här”.